Τα χρέη από τα τυχερά παιχνίδια και τις ουσίες, φαίνεται ότι οδήγησαν τον 37χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο στη ληστεία που πήρε διαφορετική τροπή όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την 63χρονη ένοικο του σπιτιού, στη Χαλκίδα. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο παιδικός φίλος της κόρης της 63χρονης Μαρίας Δασκαλοπούλου ενώπιον των αστυνομικών, όταν κλήθηκε ως ύποπτος για τη ληστεία μετά φόνου που είχε αποκαλυφθεί στις 10 Μαίου.

Ο 37χρονος έπειτα από πολύωρη ανάκριση, «έσπασε» και ομολόγησε πως αυτός ήταν που εισέβαλε στο σπίτι της 63χρονης. Η κόρη της, με την οποία έχουν πολυετή γνωριμία, του είχε αποκαλύψει σχετικά πρόσφατα πως έκρυβε στο σπίτι της μητέρας της 7.000 ευρώ, ενώ παλαιότερα του είχε αποκαλύψει πως υπάρχει κλειδί της πόρτας, σε συγκεκριμένη κρυψώνα.

Μέχρι όμως να ομολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς, ο νεαρός τηρούσε αρνητική στάση. Οι αστυνομικοί όμως του αποκάλυψαν πως έχουν εντοπίσει αποτύπωμα του στο σπίτι ενώ κάμερα ασφαλείας από άλλο σπίτι που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση τον έχει καταγράψει να κινείται πεζός το βράδυ μεταξύ 9ης και 10 Μαίου.

Ο 37χρονος, αντελήφθη πως δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια υποστηρίζοντας πως απλώς ήθελε να μπει και να κλέψει τα χρήματα ώστε να τα χρησιμοποιήσει στις δύο «αγάπες» του. Τον τζόγο και τις ουσίες. Όμως, κατά την διάρκεια της ληστείας, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την 63χρονη, η οποία αναγνώρισε στο πρόσωπο του τον επί χρόνια φίλο της κόρης της. Για να αποφύγει τα μπλεξίματα και πάνω στην κακιά στιγμή, όπως ο ίδιος υποστήριξε, την μαχαίρωσε πέντε φορές και την πέταξε από τον 1ο όροφο στο ισόγειο, προκειμένου να φανεί ως ατύχημα.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως προέκυψε από τις μαρτυρίες συγγενικών προσώπων της 63χρονης, πως ο καθ’ ομολογίαν δράστης είχε εμφανιστεί στο σπίτι της 63χρονης μετά την αποκάλυψη του θανάτου της για να συλλυπηθεί την κόρη της ενώ είχε παρευρεθεί και στην κηδεία της, όπου εμφανιζόταν συντετριμμένος για την απώλεια της.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή είχαν ξεκάθαρη εικόνα πως ο δράστης της δολοφονίας ήταν άνθρωπος που είτε γνώριζε η 63χρονη, είτε γνώριζε που βρισκόταν η κρυψώνα του κλειδιού. Και αυτό διότι δεν υπήρχε καμία παραβίαση στα πορτοπαράθυρα του σπιτιού της δίπατης κατοικίας στα προάστεια της Χαλκίδας.