Σήμερα το πρωί αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σε κάποια από τα πολλά ερωτήματα λιμενικών και αστυνομικών σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τον νεαρό άνδρα που το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα του Σχινιά έχοντας στο πόδι του δεμένο βαρίδι 10 κιλών.

Στο νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, η ιατροδικαστής βάρδιας καλείται να αποφανθεί πώς ο άνθρωπος αυτός έχασε τη ζωή του, εάν ήταν ζωντανός προτού βρεθεί στο νερό ή εάν ήταν ήδη νεκρός.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1qd0jy8n0vd)

Σχινιάς: Το τατουάζ του θύματος ίσως λύσει το μυστήριο

Τα στελέχη του Λιμενικού και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής περιμένουν τις απαντήσεις από την ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο ήδη έχουν ξεκινήσει τις παράλληλες έρευνες εξαιτίας ενός τατουάζ που παραπέμπει σε συγκεκριμένες ομάδες παραβατών και το οποίο πιστεύεται πως θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να είναι έως 45 ετών, φορούσε φόρμες και στο αριστερό πόδι του ήταν δεμένο ένα σχοινί που κατέληγε σε έναν δίσκο βάρους 10 κιλών. Πρόκειται για δίσκο που χρησιμοποιείται σε γυμναστήρια και ο οποίος εξετάζεται ήδη για αποτυπώματα ή και γενετικό υλικό.

Το θύμα φέρεται να βρισκόταν στο νερό σχεδόν έναν μήνα και γι’ αυτό τον λόγο το σώμα του είχε σημαντικές αλλοιώσεις. Δηλωμένη εξαφάνιση ατόμου στα χαρακτηριστικά του θύματος την επίμαχη χρονική περίοδο δεν υπάρχει, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA που έχει γίνει στη σορό του θύματος ενδεχομένως να ρίξει φως στην ταυτότητά του, που είναι ο πρωταρχικός στόχος των Αρχών: να βρουν δηλαδή ποιος είναι ο άνθρωπος που βρέθηκε πνιγμένος στη θάλασσα.

Επίσης, ζητήθηκε να γίνει μια αξονική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευρήματα που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. Η εξέταση ζητήθηκε εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το σώμα του θύματος, αφού έχει υποστεί σημαντικές αλλοιώσεις λόγω της πολυήμερης παραμονής του στο νερό.