Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι κάτοικοι της Άρβης του δήμου Βιάννου στην Κρήτη μετά την τραγωδία με τον 6χρονο Νικόλα που έχασε τη ζωή του στη θάλασσα.

Το παιδί είχε καταγωγή από την Αλβανία και οι γονείς του τα τελευταία χρόνια ζουν στην Άρβη. Είναι άνθρωποι του μεροκάματου κι εργάζονται κυρίως στα θερμοκήπια.

Κρήτη: Συγκεντρώθηκαν 6.035 ευρώ για την κηδεία του μικρού Νικόλα στην Αλβανία

Επιθυμία του πατέρα και της μητέρας του Νικόλα, οι οποίοι ζουν ένα αδιανόητο δράμα, είναι να ταφεί το παιδί τους στην Αλβανία, ωστόσο, η οικονομική τους κατάσταση δεν τους το επέτρεπε και γι’ αυτό πραγματοποιήθηκε έρανος.

Όπως ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος της Άρβης, από τον έρανο συγκεντρώθηκε το χρηματικό ποσό των 6.035 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά θα πληρωθεί το γραφείο τελετών που θα διεκπεραιώσει τη διαδικασία της κηδείας του μικρό αγοριού στην Αλβανία, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν στην οικογένεια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1qcosz6lnmp)

«Έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβω»

Ο ανήλικος λάτρευε τη θάλασσα και το μεσημέρι του Σαββάτου παρακαλούσε τη μητέρα του να πάνε για κολύμπι. Εκείνη, που πριν από τέσσερις μήνες έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, αρνήθηκε, ωστόσο, ο ανήλικος αποφάσισε να πάει μόνος του για μπάνιο. Η θάλασσα απείχε μόλις 40 μέτρα από το σπίτι του. Η μητέρα του δεν αντιλήφθηκε το γιο της να φεύγει από το σπίτι, ενώ ο πατέρας του μικρού εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στη δουλειά του.

Η μητέρα του αγοριού κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα της Βιάννου ότι βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τον εξάχρονο και το μωρό της οικογένειας, όταν ξαφνικά τον έχασε από τα μάτια της. «Ήμουν στο σπίτι με τον Νικόλα και το μωρό. Ο γιος μου ήθελε να πάει στη θάλασσα, όμως, δεν τον άφησα, γιατί μόλις είχε φάει μεσημεριανό. Έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβω. Όταν είδα ότι έλειπε, άρχισα να τον ψάχνω παντού» είπε, σύμφωνα με το crealive.gr.

«Τον κόσμο χάλασε. Έψαχνε, απ’ ό,τι μαθαίναμε, το παιδί σε σπίτια, σε γειτονιές, αλλά...» δήλωσε ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.


Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές εξέτασαν και υλικό από την κάμερα ασφαλείας που έχει εγκατασταθεί στο αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής, η οποία όμως δεν έδωσε και πολλά στοιχεία για την υπόθεση. Άλλωστε, το Λιμενικό θεωρεί βέβαιο ότι το παιδάκι παρασύρθηκε από τα κύματα της θάλασσας, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.