Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η εξέταση της σορού του άγνωστου άνδρα που εντοπίστηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή του Σχινιά στο νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Στελέχη του Λιμενικού αλλά και αστυνομικοί αναμένουν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν τις έρευνες για την περίεργη υπόθεση.

Τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη από τις Αρχές, που ως πρώτο μέλημα έχουν την αναγνώριση της σορού.

Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 45 ετών, ο οποίος φορούσε φόρμα και στο αριστερό του πόδι είχε δεμένο ένα σχοινί. Στην άλλη άκρη του σχοινιού υπήρχε δεμένος ένας δίσκος από μπάρα γυμναστηρίου βάρους 10 κιλών.

Διαβάστε ακόμα: Σχινιάς: Το τατουάζ του θύματος ίσως λύσει το μυστήριο - Ο ιατροδικαστής ρίχνει φως στην υπόθεση του πτώματος με το βαρίδι δεμένο στο πόδι

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1qbu79807gx)

Σχινιάς: Το τατουάζ του θύματος ίσως λύσει το μυστήριο

Στο σώμα του αλλοιωμένου σώματος, από την πολυήμερη παραμονή στο νερό, οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα τατουάζ, που πιθανόν θα βοηθήσει στον εντοπισμό της ταυτότητας του θύματος.

Περίπου έναν μήνα εκτιμάται πως βρισκόταν στη θάλασσα η σορός, όμως το σώμα βγήκε στην επιφάνεια της θάλασσας λόγω του «τυμπανισμού». Όπως ανέφεραν αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, η σορός δεν θα έμενε σε καμία περίπτωση για πάντα στον βυθό, αφού κάποια στιγμή, λόγω της προχωρημένης σήψης, το ανθρώπινο μέλος στο οποίο ήταν δεμένος ο δίσκος θα αποκολλείτο, με αποτέλεσμα η σορός να έβγαινε στην επιφάνεια ή να ξεβραζόταν στην παραλία.


Το «μήνυμα» σε τρίτα πρόσωπα

Συνεπώς οι δράστες είτε δεν γνώριζαν ότι κάποια στιγμή θα αποκαλυπτόταν το περιστατικό είτε δεν τους ενδιέφερε η όποια εξέλιξη, παρά μόνο να στείλουν «μήνυμα» σε τρίτα πρόσωπα.

Όπως και να έχει, οι αστυνομικοί έχουν ήδη μια εκτίμηση για το πού μπορεί να εκινείτο το θύμα όσο ζούσε. Σε συνδυασμό με το τατουάζ, ήδη γίνονται έρευνες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα δείξει πιθανόν την αιτία θανάτου και κυρίως εάν ο άνδρας βρέθηκε στη θάλασσα ενώ ήταν εν ζωή ή εάν ήταν ήδη νεκρός.