Ανακουφισμένος για την ομολογία του εμφανίζεται ο άνδρας που κατηγορείται πως δολοφόνησε τη μητέρα της παιδικής του φίλης στη Χαλκίδα, προκειμένου να της αρπάξει 7.000 ευρώ. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης «έσπασε» χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στους αστυνομικούς. Εάν και αρχικά εμφανίστηκε αρνητικός και ψυχρός ενώπιον των αστυνομικών, μόλις άκουσε πως οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ένα αποτύπωμά του στο σημείο όπου υπήρχαν κρυμμένα τα χρήματα αλλά και πως οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους βίντεο που τον τοποθετεί στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι της 63χρονης γυναίκας, σε προάστιο της Χαλκίδας, από κάμερα ασφαλείας γειτονικού σπιτιού, αντελήφθη πως τα περιθώρια στένευαν.

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία 63χρονης στη Χαλκίδα: ''Ήθελα να παίξω'' - Σοκάρει η κυνική ομολογία του 39χρονου

Ο κατηγορούμενος αναμένεται σε λίγη ώρα να μεταφερθεί ενώπιον του εισαγγελέα Χαλκίδας, όπου θα ασκηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος του. Πιθανότατα, ο ίδιος θα ζητήσει προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Δολοφονία 63χρονης στη Χαλκίδα: Τι υποστήριξε στους αστυνομικούς ο κατηγορούμενος

Ο 39χρονος επέμενε πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την 63χρονη μητέρα της παιδικής του φίλης. Πίστευε ότι θα έμπαινε στο σπίτι χωρίς να τον ακούσει και ότι, εάν τον αντιλαμβανόταν, δεν θα μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι λόγω του κινητικού προβλήματος που αντιμετώπιζε, οπότε θα προλάβαινε να εξαφανιστεί. Ωστόσο, η γυναίκα εμφανίστηκε μπροστά του την ώρα που έψαχνε για τα χρήματα. Η 63χρονη όχι μόνο αναγνώρισε τον φίλο της κόρης της, αλλά άρχισε να φωνάζει πως θα καλέσει την Αστυνομία για να τον συλλάβουν. Ενστικτωδώς, όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς, την έσπρωξε από τον 1ο όροφο στο κενό. Όμως, βλέποντας πως δεν έχει πεθάνει από την πτώση, με ένα μαχαίρι τής επιτέθηκε, χτυπώντας την πέντε φορές στην περιοχή του αυχένα.

Ερωτώμενος για το πώς μπήκε στο σπίτι, ο καθ’ ομολογίαν δράστης υποστήριξε πως αρκετό καιρό πριν η παιδική του φίλη του είχε αποκαλύψει ότι είχε κρύψει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό στο σπίτι της μητέρας της για ασφάλεια. Μάλιστα, του είχε αποκαλύψει και την κρυψώνα. Επίσης, γνώριζε αρκετό καιρό πριν πως υπάρχει κλειδί της εξώπορτας κρυμμένο σε ασφαλές σημείο.

Η εξάρτησή του από τα τυχερά παιχνίδια και τα δυσβάσταχτα χρέη από τον τζόγο τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση για τη ληστεία. Το μεσημέρι της 9ης Μαΐου εισέβαλε στο σπίτι και ακολούθησε η τραγική εξέλιξη της ληστρικής επίθεσης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μετά το τέλος της κατάθεσής του ο καθ’ ομολογίαν δράστης εμφανίστηκε ανακουφισμένος. Επέμενε ξανά και ξανά πως δεν ήθελε να σκοτώσει την 63χρονη, την οποία γνώριζε αρκετά χρόνια, πλην όμως τον αναγνώρισε και ενστικτωδώς προσπάθησε να κάνει τα πάντα ώστε να μην αποκαλυφθεί η πράξη του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1qxw7ayvj8h)