Εκτίναξη προβλέπεται στις τιμές των προϊόντων καθώς το μέτρο με τα «ταμπελάκια» μόνιμης μείωσης τιμής στα σούπερ μάρκετ είναι πλέον παρελθόν.

Πρόκειται για την παρέμβαση που είχε πραγματοποιήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας από τον περασμένο Οκτώβριο.

Επί της ουσίας, όποιο προϊόν εντασσόταν σε αυτό θα έπρεπε να αποκτά μια μείωση τιμής τουλάχιστον 5%, η οποία θα έπρεπε να διατηρηθεί για 6 μήνες και είχε φτάσει να αφορά περίπου 1.500 κωδικούς προϊόντων.

Όπως είναι λογικό για το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανατιμήσεις σε κάποια από αυτά τα προϊόντα, αφού ο πληθωρισμός τροφίμων συνεχίζει να είναι θετικός είναι υπαρκτό, παρά το ότι από το υπουργείο διαμηνύουν ότι η πλειοψηφία των προϊόντων αυτών έχει ενταχθεί στα επόμενα μέτρα που εφαρμόστηκαν από την 1η Μαρτίου.

 

akriveia1
akriveia2


Σύνολο: 34,56€  – 38,05€

+3,49€ Ή +10,1%

«Αυτά τα προϊόντα που βγήκαν από την μείωση τιμής, δεν θα μπουν σε τιμές που είχαν πριν εισαχθούν στοπ μέτρο δηλαδή στις 29/9. Θα πάρουν και τις προσαυξήσεις. Ανατιμήσεις έγιναν γιατί αυξήθηκαν οι πρώτες ύλες. Τα μέτρα είναι αναποτελεσματικά. Οι πάνες για παράδειγμα είναι σε έξτρα μέτρο, και πάλι αυξήθηκε. Αυτό το υπουργείο δεν τα βλέπει», σημείωσε ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδος.