Κοκτέιλ ζέστης και αφρικανικής σκόνης ταλαιπωρεί σήμερα, Τρίτη, πολλές περιοχές της χώρας, με την Ματίνα Παγώνη, πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, να μιλά στο MEGA για το τι θα πρέπει να προσέξουν οι πολίτες.

Διαβάστε ακόμα: Καιρός: Καύσωνας με 40άρια και σκόνη σήμερα - Δείτε τις 10 περιοχές που θα ''ψηθούν''

Ειδικότερα, η Ματίνα Παγώνη για την αφρικανική σκόνη και τις αλλαγές του καιρού  είπε αρχικά: «Ήταν δύσκολες μέρες, είναι τυχεροί όσοι μπορούν να πάνε στη θάλασσα, και διακοπές. Οι υπόλοιποι, δυσκολίες πολλές και ειδικά τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, θα περάσουν αυτές τις μέρες με μεγάλη δυσκολία και θα έχουν τα συμπτώματα αυτά της δύσπνοιας, αν βγουν έξω και όλο σ’ αυτό σε συνδυασμό με την σκόνη».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1r19z4i0049)

Αφρικανική σκόνη: ''Από μεθαύριο θα επανέλθουμε σε κανονικά επίπεδα'', λέει η Ματίνα Παγώνη

«Καλό είναι αυτά τα άτομα να παραμείνουν σπίτι τους, τουλάχιστον για 2-3 μέρες. Από μεθαύριο θα επανέλθουμε σε κανονικά επίπεδα. Ή αν βγουν έξω να πάνε γρήγορα, με πολλά νερά μαζί τους, ομπρέλα, γυαλιά για να μπορούν να προφυλαχθούν. Η μάσκα είναι ό,τι πρέπει με την σκόνη, αλλά επειδή έχουμε πολύ υψηλή θερμοκρασία, είναι δύσκολο να αναπνέεις και με την μάσκα και με την υψηλή θερμοκρασία. Καλό είναι να παραμείνουν σπίτι τους, σε δροσερό μέρος», συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.

Τέλος, τόνισε: «Όσοι πάνε στην θάλασσα, δεν πρέπει να εκτίθενται πολλές ώρες στον ήλιο. Τα παιδάκια να μην τα αφήνουμε με τις ώρες στον ήλιο και να φοράμε αντηλιακό».