Συνεχίζονται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, με τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων να εξετάζονται σήμερα σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των ΓΕΛ εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στα Μαθηματικά (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής) και στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).

Τα Μαθηματικά δυσκόλεψαν τους υποψήφιους

Αυξημένης δυσκολίας ήταν τα σημερινά θέματα, που έπεσαν στα Μαθηματικά, σε σχέση με αυτά των προηγούμενων ετών.

Καθηγητές και υποψήφιοι τα χαρακτήρισαν «απαιτητικά» από άποψη διαχείρισης χρόνου, ωστόσο ήταν θέματα που οι υποψήφιοι είχαν συναντήσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης.

Για καλά διαβασμένους τα Αρχαία

Αντίστοιχης δυσκολίας με τα περσινά ήταν τα θέματα στα Αρχαία, βατά, αλλά απευθυνόμενα σε πολύ καλά διαβασμένους υποψήφιους.

Το άγνωστο κείμενο ήταν αυξημένης δυσκολίας, καθώς οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε κείμενο του Θουκυδίδη (Ιστορίαι, Θ 81.1-2), ο οποίος έχει ιδιαίτερη γραφή. Οι ερωτήσεις γραμματικής και συντακτικού απαιτούσαν καλή γνώση.

Βατά τα θέματα Βιολογίας

Πιο εύκολα σε σχέση με τα περσινά ήταν τα θέματα της Βιολογίας, τα οποία ωστόσο κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης.

Οι ερωτήσεις αποτελούνταν από περισσότερα υποερωτήματα, δυσκολεύοντας τους μέτρια προετοιμασμένους υποψήφιους.

Τα επόμενα εξεταζόμενα μαθήματα

Γενικά Λύκεια 

Έχοντας ήδη εξεταστεί οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων την Παρασκευή 31 Μαΐου στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν την Πέμπτη 6 Ιουνίου είναι τα εξής:

  • Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών)
  • Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας)
  • Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής)