Υπό κράτηση παραμένουν μέχρι και αύριο (5/6) όπου θα οδηγηθούν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν, ο 47χρονος και ο 54χρονος που συνελήφθησαν το Σάββατο (1/6), με την κατηγορία εξαπάτησης πολιτών, πείθοντάς τους ότι πουλάνε είδη μαναβικής.

Πρόκειται για τον Κ.Κ. και τον Κ.Ν., οι οποίοι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα τελευταία 8 χρόνια, από το 2016, έχουν απασχολήσει πάνω από 15 φορές τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, για ληστείες, κλοπές, απάτες και απείθεια, σε διάφορες περιοχές στη Βοιωτία, την Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αχαΐα και την Αττική.

Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της άμεσης δράσης το Σάββατο 1η Ιουνίου, στην οδό Πιερίων στα Βριλήσσια, μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

ΕΛ.ΑΣ: Τι εντοπίστηκε κατά την έρευνα


Κατά την έρευνα που τους έγινε βρέθηκαν στην κατοχή τους 2.800 ευρώ τα οποία είχαν πάρει από 92χρονο στην περιοχή με το πρόσχημα της πώλησης ειδών μαναβικής.

Ο 92χρονος είχε πέσει ξανά θύμα τους στις 27/4 όταν με την μέθοδο της απασχόλησης του είχαν πάρει τότε 7.500 ευρώ και στις 22/9/2023, όταν είχαν καταφέρει να του αποσπάσουν 1.500 ευρώ.

Είχαν εξαπατήσει πολλά άτομα

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε ακάμα μια περίπτωση στις 22/5 στα Σπάτα, όταν με τον ίδιο τρόπο πήραν από 87χρονο 50 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν προχωρήσει και σε άλλες έκνομες ενέργειες.