Ξεκινά σήµερα και θα διαρκέσει µέχρι τις 25 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων µέσω των ΚΕΠ ή της πλατφόρµας του ΟΠΕΚΑ των δικαιούχων της Αγροτικής Εστίας για συµµετοχή στον κοινωνικό και ιαµατικό τουρισµό, στο κατασκηνωτικό και εκδροµικό πρόγραµµα, καθώς και για τις άλλες παροχές µέσω επιταγής για αγορά βιβλίων και θεατρικές παραστάσεις.

Για την υποβολή της αίτησης συµµετοχής στα ΚΕΠ θα πρέπει να προσκοµίσουν:

- Οποιοδήποτε έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει ο Αριθµός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), καθώς και των προστατευόµενων µελών τους (π.χ. βιβλιάριο υγείας ή βεβαίωση ΑΜΚΑ) ή οποιοδήποτε έγγραφο µε τον Αριθµό Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ.
- ∆ελτίο αστυνοµικής ταυτότητας.
- Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον e-ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδροµο Down ή εγκεφαλική παράλυση απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσµατος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφασή της.


Οι παροχές για τους αγρότες

Αναλυτικά, τα προγράµµατα της Αγροτικής Εστίας έχουν ως εξής:

1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ


Αφορά διακοπές 6 ηµερών (5 διανυκτερεύσεις) για 50.000 δικαιούχους. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025. Θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συµβεβληµένα µε τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύµατα των ∆ήµων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-ΛίµνηςΑγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου - δικαιούνται µέχρι έντεκα ηµέρες (δέκα διανυκτερεύσεις). Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν προορισµούς στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και στα νησιά των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου χωρίς παροχή πρωινού, θα πραγµατοποιήσουν τις διακοπές τους χωρίς καµία πρόσθετη οικονοµική επιβάρυνση διαµονής.


2. ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αφορά διακοπές 6 ηµερών (5 διανυκτερεύσεις) και πέντε απλές λούσεις για 3.500 δικαιούχους. Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να κάνουν χρήση αυτού του προγράµµατος και των σχετικών καταλυµάτων από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025.

3. ΕΚ∆ΡΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αφορά εκδροµές 4 ηµερών για 12.500 δικαιούχους και πάντα µε συµβεβληµένα τουριστικά γραφεία. Σηµειώνεται ότι το τετραήµερο των δωρεάν εκδροµών ισχύει εφόσον το κόστος της εκδροµής δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου των 160 ευρώ.


4. ΠΑΙ∆ΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Αφορά πρόγραµµα διάρκειας 16 ηµερών για 1.500 παιδιά δικαιούχων της Αγροτικής Εστίας.

5. ∆ΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ

Το πρόγραµµα αφορά 130.000 δικαιούχους, οι οποίοι µπορούν να προµηθευτούν βιβλία της επιλογής τους συνολικής αξίας 20 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 30 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούχου.


6. ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

Σε τρίτεκνες και πολύτεκνες µητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισµένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ενήµερες κατά την 31η ∆εκεµβρίου του έτους 2023.


Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή