Με την κατάθεση της νοσηλεύτριας Αγγελικής Παπαγεωργακοπούλου που ήταν παρούσα στις τελευταίες στιγμές της Μαλένας Δασκαλάκη ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μαρτύρων που αφορούν την υπόθεση θανάτου του συγκεκριμένου παιδιού, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι εκ των μαρτύρων να κληθούν ξανά, για να εξεταστούν από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου.


«Όταν κλήθηκαν οι γιατροί η Μαλένα ήταν ήδη νεκρή»

«Άκουσα φωνές "Αγγελική, Αγγελική"’, δε θυμάμαι ακριβώς τι ώρα ήταν. Ήταν γύρω στις 5.15 απ’ ό,τι θυμάμαι μετά τα γεγονότα. Θυμάμαι ένα τρίτο άτομο που μου δείχνει πού να πάω. Ίσως κάποια μητέρα. Πήγα τρέχοντας, δεν θυμάμαι να χτυπάει αντλία. Τα μάτια του παιδιού ήταν κλειστά και ήταν ψυχρό. Θυμάμαι την κυρία Νικήτα (σ.σ.: παιδίατρος του "Αγλαΐα Κυριακού") να εξετάζει και τα μάτια του παιδιού να είναι σε μυδρίαση. Ήταν δροσερό το χέρι του παιδιού, δεν είχε ποτέ κάποια αντίδραση το χέρι της, ούτε το κορμάκι της», είπε η μάρτυρας περιγράφοντας πως όταν κλήθηκαν οι γιατροί το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Στη μνήμη της έχει αποτυπωθεί η εικόνα της μητέρας της Μαλένας, καθισμένη στα γόνατα, με τη νοσηλεύτρια να περιγράφει μια σαστισμένη γυναίκα.

«Ήταν καθισμένη στα γόνατα, ανήσυχη δε μπορώ να τη χαρακτηρίσω, δε ξέρω… μπορεί να ήταν στα χαμένα. Είχε βλέμμα προσηλωμένο αλλού», κατέθεσε. Η νοσηλεύτρια λύγισε όταν περιέγραψε στο δικαστήριο τη στιγμή που μάζευε τα πράγματα της μικρής Μαλένας. «Είχε ένα κουκλάκι… ήθελα να το μαζέψω και δεν ήθελα ταυτόχρονα…», είπε με λυγμούς και συνέχισε λέγοντας πως η βάρδιά της συνεχίστηκε δύσκολα μετά το περιστατικό.

«Η Ίριδα ήταν νεκρή για πάνω από μία ώρα»

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τον πρώτο μάρτυρα που αφορά την υπόθεση θανάτου του βρέφους της οικογένειας, Ίριδας Δασκαλάκη.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο συνταξιούχος γιατρός του ΕΚΑΒ Ιορδάνης Αμπατζίδης, που ήταν ο πρώτος γιατρός ο οποίος έφτασε μόλις κλήθηκε το ΕΚΑΒ. «Είδαμε δυο φιγούρες σκυμμένες πάνω σε κάτι και ήταν το βρέφος. Δυο γυναικείες φιγούρες θυμάμαι κι είχα την εντύπωση ότι προσπαθούσαν να δώσουν πρώτες βοήθειες. Το βρέφος ήταν χωρίς αναπνοή, χωρίς σφυγμό και ψυχρό δέρμα. Ήταν σε μυδρίαση, οι κόρες ήταν διασταλμένες», ανέφερε και εξήγησε πως το ψυχρό δέρμα του βρέφους υποδείκνυε πως «είχε περάσει κάποιος χρόνος από τη στιγμή που δεν είχε αναπνοή. Ο δείκτης ήταν η ψυχρότητα του δέρματος, αυτό μου έδειξε ότι ήταν νεκρό πέραν της ώρας…».