Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού έχει ήδη δείξει τα «δόντια» του, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και να τους ξεπερνάνε σε ορισμένες πόλεις.

Την ίδια ώρα οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για θερμοκρασίες ιδιαίτερα υψηλές μέσα στις επόμενες ημέρες για τα δεδομένα της εποχής.

Καλλιάνος: Υποχώρηση του καύσωνα από την Πέμπτη (6/6)


Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega εξήγησε πως για τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες ευθύνεται η υγρασία, η αραιή νέφωση και η σκόνη, με αποτέλεσμα να προκαλείται το αίσθημα της δυσφορίας. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια το θερμόμετρο έφτασε τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, θα βελτιωθεί η εικόνα, ωστόσο σε δύο περιοχές, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ιδίως στη Ρόδο, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 και τους 41 βαθμούς αντίστοιχα.

Η μεγίστη θερμοκρασία σε πανελλαδικό επίπεδο για σήμερα (5/6) καταγράφηκε στη Γόρτυνα Ηρακλείου, καθώς πλησίασε τους 42 βαθμούς Κελσίου, ειδικότερα έφτασε στους 41,5 βαθμούς Κελσίου.

Ο Γιάννης Καλλιάνος είπε πως από αύριο θα υποχωρήσει ο καύσωνας, ωστόσο επισήμανε πως δεν πρέπει να περιμένουμε θεαματική αλλαγή. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 35 και 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ είναι πολύ πιθανό να έρθει νέο κύμα καύσωνα από την ερχόμενη Δευτέρα.