Η κόρη της 63χρονης που δολοφονήθηκε στο σπίτι της στη Χαλκίδα μιλά για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη πως ο παιδικός της φίλος κρύβεται πίσω από το στυγερό έγκλημα.

«Ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω. Αφού έλεγα στον κ. Τάρτη (δικηγόρος) ότι δεν είναι αλήθεια, κάτι του έχουν κάνει, τον πιέσανε, δεν γίνεται. Πες μου ότι κάτι έγινε».

Χαλκίδα: Ο 39χρονος ρωτούσε αν η μητέρα της περπατάει και αν αυτοεξυπηρετείται


Πλέον ανατρέχει στις τελευταίες τους κουβέντες πριν από το έγκλημα και ανακαλύπτει πως τελικά όλα ήταν προσχεδιασμένα. «Εκείνη την ημέρα το πρωί, που θέλω πολύ να μάθω, τελικά, τι είχε σκοπό να κάνει. Με πήρε στο τηλέφωνο για να μου πει να έρθει στο σπίτι για καφέ. Με την αιτιολογία ότι πίστευε πως ακόμα δεν μπορώ να πάω πουθενά γιατί ήξερε την τελευταία φορά που είχε έρθει ότι εγώ είχα μπλέξει με δουλειές και με τη μάνα μου και ότι δεν μπορώ να πάω πουθενά».

Μάλιστα, ο δράστης τής έκανε και πολλές ερωτήσεις για το αν τελικά η μητέρα της περπατάει και αν αυτοεξυπηρετείται. Τότε πίστευε πως ήταν ενδιαφέρον, τώρα πιστεύει πως το σχέδιο για τη ληστεία το ”δούλευε” μέρες στο μυαλό του.

«Ήξερε τα πάντα, δεν ξαφνιάστηκε πιστεύω με το που μπήκε μέσα και την είδε όρθια. Γιατί το είχαμε διευκρινίσει αυτό και δύο φορές, όχι μόνο μία. Το πρωί, γιατί επέμενε μετά και να μου λέει αυτός «συνήλθε; Εγώ την άφησα πολύ χάλια. Δεν περίμενα να μου πεις ότι δεν έχει συνέλθει. Το ακούω και μένω έκπληκτος μου έλεγε».

"Πιστεύω ότι δεν θα αντέξει", λέει για τον δράστη η κόρη του θύματος


Με τα ίδια χέρια που σκότωσε τη μητέρα της με τα ίδια την αγκάλιαζε όλες αυτές τις μέρες δίνοντάς της κουράγιο για τον Γολγοθά που ανέβαινε. Με τι μεγαλείο ψυχής μιλά γι’ αυτόν τον άνθρωπο που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη μητέρα της.

«Αυτό το παιδί μια ζωή βοηθούσε τον κόσμο, ήταν καταρχήν πάρα πολύ ευαίσθητος. Γι’ αυτό είμαι και εγώ σίγουρη, όπως λέει ο πατέρας του, ότι θα αυτοκτονήσει».

Χαλκίδα: "Του είχα δανείσει 1.180 ευρώ για... εξετάσεις"


Η γυναίκα αποκαλύπτει στο Live News πως γνώριζε τον εθισμό του 39χρονου με τον τζόγο, αλλά ποτέ δεν πίστευε ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο.

«Και αυτά που λένε για τον τζόγο, παρόλο που τον ήξερα τόσα χρόνια και ήξερα ότι κάποια φορά μπορεί να παίζει φρουτάκια, αλλά ήξερα μέχρις εκεί. Μπορεί κάποιες φορές να είχε ξεφύγει, μπορεί να είχε χρειαστεί μια φορά που είχα πάει στο καζίνο, η μοναδική για μένα και μαζί του, να τον έχω πάρει και με το ζόρι να φύγουμε και πάλι καλά που δεν δούλευε το ΑΤΜ γιατί θα είχε βγάλει όλα του τα λεφτά».

Όπως λέει, του δάνειζε κατά καιρούς μικροποσά καθώς γνώριζε ότι αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα. Μέσα σε δύο χρόνια όμως τα δανεικά είχαν ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ.

«Σύνολο είχαν φτάσει τα 1.180 (ευρώ) αυτά που μου χρωστάει. Είναι δυο χρόνια τώρα αυτή η ιστορία που σιγά σιγά… μία λόγω εξετάσεων που ήθελε να κάνει… η πρώτη φορά ήταν γιατί είχε σταματήσει από την πρώτη του δουλειά. Είχε μείνει ενάμιση μήνα χωρίς δουλειά και τον είχαν φέρει όλοι οι λογαριασμοί τούμπα».

Πλέον μαζεύει τα κομμάτια της… Είναι μια γυναίκα που μέσα σε έναν χρόνο έχασε και τους δύο γονείς της, με τη μητέρα της μάλιστα να δολοφονείται άγρια και εντελώς αναίτια από τον παιδικό της φίλο.

«Δεν είχε αλλάξει τη συμπεριφορά του ούτε στο ελάχιστο», λέει στο Live News, κάτι που μαρτυρά το πόσο αδίστακτος δολοφόνος ήταν.

«Το μόνο που θα μπορούσα να πω μου φάνηκε περίεργο, τώρα που το σκέφτομαι, είναι ότι μου ζήτησε ο ίδιος μόνος του δύο φορές να έρθει για καφέ στο σπίτι. Μία την ημέρα της δολοφονίας, το πρωί, και μία πριν φύγει για το χωριό, τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ποτέ τόσα χρόνια δεν έχει ζητήσει να έρθει».

Η κόρη της 63χρονης καταλήγει πως ο δολοφόνος ήταν κάτι σαν οικογένεια για εκείνη… και ο τελευταίος άνθρωπος που πίστευε ότι θα ήταν ικανός για κάτι τέτοιο.