Μια μαθήτρια Γυμνασίου στην Κρήτη έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από συμμαθήτριές της πριν από μερικούς μήνες. Από φόβο δεν ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο και τώρα μένει στην ίδια τάξη.

Την φτύνανε, δύο βαστούσαν και μια χτυπούσε

Οι γονείς της ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία.

«Έμπλεξε με παρέες που δεν ήταν και οι καλύτερες. Άρχισαν να της συμπεριφέρονται άσχημα και λεκτικά και σωματικά και τη φτύσανε. Είχανε πάει εκδρομή και γυρίζοντας της ζήτησαν να συναντηθούν. Τη χτύπησαν και τα τρία κορίτσια. Δύο βαστούσαν και μια χτυπούσε.Τη βιντεοσκοπούσαν κιόλας» είπε ο πατέρας της ανήλικης.

Η μητέρα της 14χρονης περιέγραψε την κατάσταση της κόρης της.

«Ήταν σε άθλια κατάσταση, το πρόσωπό της ήταν πρησμένο, μελανιασμένο, ψυχολογικά ήταν χάλια».

Ο άγριος ξυλοδαρμός που υπέστη η 14χρονη προκάλεσε τραύματα όχι μόνο στο σώμα αλλά και στην ψυχή της. Κάθε φορά που περνούσε την πόρτα του σχολείου, ο τρόμος ερχόταν ξανά, γι αυτό επέλεγε να φύγει από τη σχολική τάξη χωρίς να ενημερώνει κανέναν.

Γονείς 14χρονης: Ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για να μη χάσει τη χρονιά το κορίτσι

Στο τέλος της σχολικής χρόνιας το παιδί έμεινε από απουσίες. Όπως είπε η διευθύντρια του σχολείου, «την αγκαλιάσαμε και κάναμε κάθε προσπάθεια να την υποστηρίξουμε γιατί είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι ως σχολείο σε θέματα σχολικού εκφοβισμού».

«Δυστυχώς η μαθήτρια συνέχιζε να απουσιάζει πολύ συχνά από το σχολείο με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί η φοίτησή της ανεπαρκής» πρόσθεσε.

Οι γονείς της ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για το παιδί τους προκειμένου να μη χάσει την σχολική χρονιά. «Εμείς δε θέλουμε τίποτα άλλο μόνο να της δώσουν την ευκαιρία να δώσει εξετάσεις και αν αξίζει να περάσει. Συνεχίζει να τιμωρείται. Είναι το θύμα όπως και να έχει, κι όχι μόνο για την κόρη μου όλα τα θύματα την ίδια αντιμετώπιση θα χουν» είπε ο πατέρας της.