Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία της 63χρονης γυναίκας στη Χαλκίδα από τον παιδικό φίλο της κόρης της. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης εισέβαλε στην οικία για να αρπάξει τα χρήματα του θύματος, αφού ήταν εθισμένος στον τζόγο, ωστόσο μόλις εκείνη τον αναγνώρισε, ο δράστης τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Ο διάλογος του δολοφόνου με την κόρη του θύματος

Ο 39χρονος δολοφόνος επιχειρούσε να «ψαρέψει» την κόρη του θύματος μετά το έγκλημα, σχετικά με το αν έχουν οι Αρχές κάποιο στοιχείο σε βάρος του. Το Star έφερε στο φως συνομιλίες από τον «κοριό» της Αστυνομίας.

Δράστης: Καλά, δεν σου έχουν πει τίποτα; Εάν έχουν βρει κάτι; Κάτι;

Κόρη: Όχι, όχι.

Δράστης: Κάμερες τώρα θα βάλεις;

Κόρη: Τώρα δεν ξέρω καν αν θα μείνω εδώ.

Δράστης: Εσύ πήγες στα δίπλα σπίτια να δεις κάμερες και τέτοια;

Κόρη: Εγώ τι δουλειά έχω; Πήγε η Αστυνομία σε όλα.

Δράστης: Εντάξει, εγώ στη θέση σου θα πήγαινα.


Ο δράστης φαίνεται πως άρχισε να ανησυχεί ακόμα περισσότερο, όταν κλήθηκε ο ίδιος από τις Αρχές για την υπόθεση. 

Δράστης: Σου παίρνουν και σάλιο; Τι κάνουν;

Κόρη: Ναι, ναι.

Δράστης: Το σάλιο γιατί;

Κόρη: Για DNA.

Δράστης: Και δακτυλικά αποτυπώματα και στα 10 δάχτυλα σου παίρνουν;

Κόρη: Δεν ξέρω.

Δράστης: Ξέρεις αν έχουν καλέσει κανέναν άλλον;

Κόρη: Κάλεσαν τον (…) και την (…).


Έπινε καφέ με την κόρη του θύματος, πριν σκοτώσει την 63χρονη

Λίγες ώρες πριν προχωρήσει στο έγκλημα, η κόρη του θύματος έπινε καφέ με τον δράστη.

Κατά τη διάρκεια αυτού του καφέ, ο δράστης έμαθε από την παιδική του φίλη ότι η μητέρα της θα ήταν μόνη για κάποιες ώρες και ότι δεν ήταν κατάκοιτη, όπως πίστευε εκείνος.

Το κλειδί στη γλάστρα και το κούρεμα μετά τη δολοφονία

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του STAR: «Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισε να παίζει τζόγο και άφηνε απλήρωτους λογαριασμούς, ενώ του είχαν κόψει ακόμα και το ρεύμα και το είχε συνδέσει μόνος του. Αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, δεν θα γίνονταν έτσι τα πράγματα, ξέρει ότι κατέστρεψε πολλά σπίτια».

Ο 39χρονος δράστης περιέγραψε πώς ακριβώς έμαθε ότι η φίλη του έκρυβε το κλειδί του σπιτιού σε μία γλάστρα, αλλά και για τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι. Όλα αναφέρονται στο σχετικό υπόμνημα που ακολουθεί: «Στις 10 Μαΐου είχαν πάει για καφέ με την κόρη της 63χρονης και εκεί του είπε για τη μαμά της, ότι είχε άνθρωπο να την προσέχει όσο έλειπε στη δουλειά, και για το κλειδί, του είχε πει ότι είχε οικονομίες στο σπίτι. Επειδή ήταν σε κακή οικονομική κατάσταση σκέφτηκε ότι αν πάρει τα λεφτά θα τον βοηθούσε. Του μπήκε η ιδέα και έτσι στις 2 το μεσημέρι πήγε με σκοπό να πάρει τα λεφτά. Πριν από το Πάσχα η 63χρονη ήταν σχεδόν κατάκοιτη στο κρεβάτι και πίστευε ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ξαφνικά την είδε όρθια με το "πι", τα έχασε και την έσπρωξε από τις σκάλες. Η γυναίκα του φώναζε "Βοήθεια, παιδί μου, τι κάνεις; Παιδί μου, σε αγαπάω". Εκείνος θολωμένος, όπως υποστηρίζει, φοβήθηκε ότι θα τους άκουγαν και την ξαναέσπρωξε μέχρι το τελευταίο σκαλί και αφού πήρε ένα κουζινομάχαιρο άρχισε να τη χτυπάει με το μαχαίρι στον λαιμό. Η γυναίκα συνέχισε να μιλάει και όταν τελικά σταμάτησε, πήγε στο δωμάτιο και έψαξε για τα λεφτά και αφού τα βρήκε, μετά πήγε στο σπίτι του, πήγε και ξεφορτώθηκε το μαχαίρι στο τσιμεντάδικο και στη συνέχεια πήγε για κούρεμα».