Τα δίχτυα της σε έναν ιερέα έριξε μοιραία γυναίκα (;) του διαδικτύου, η οποία, αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη του αγαθού κληρικού, του απέσπασε 3.000 ευρώ κι εξαφανίστηκε.

Ο 37χρονος ιερέας από τον Πειραιά ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που του συνέβη, καθώς θεωρούσε ότι ανάμεσα στον ίδιο και τη διαδικτυακή γνωριμία του είχε αναπτυχθεί ένας πραγματικά στενός δεσμός φιλίας. Για το λόγο αυτό, όταν η νέα φίλη τού ζήτησε χρήματα, εκείνος ανταποκρίθηκε αμέσως για να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση. Μέχρι τη στιγμή που ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Facebook σβήστηκε και η απατεώνισσα έγινε καπνός.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε άντρας που επιχείρησε να αλλάξει τους κωδικούς taxis 65χρονου με ψυχιατρικά προβλήματα - "Εκμεταλλεύτηκε την ασθένειά του"

Πειραιάς: Ο εξαπατημένος ιερέας είναι αποφασισμένος να κινηθεί νομικά

Ο εξαπατημένος ιερέας είναι αποφασισμένος να κινηθεί νομικά, ενώ πλέον θεωρείται βέβαιο ότι πίσω από το ελκυστικό προφίλ δεν κρυβόταν γυναίκα με... χριστιανικά αισθήματα, αλλά ένα τσούρμο επιτήδειων που συνηθίζουν πίσω από ψεύτικα προφίλ με παραποιημένες διαδικτυακές φωτογραφίες να βγάζουν αξιοπρεπέστατο μεροκάματο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο, όταν η συγκεκριμένη «γυναίκα» προσέγγισε μέσω του Facebook τον 37χρονο ιερέα. Το προφίλ κάθε άλλο παρά fake φαινόταν, αφού είχε κανονική φωτογραφία, ενώ υπήρχαν πληροφορίες και στοιχεία για το πού εργαζόταν κ.λπ. Μετά την πρώτη διαδικτυακή επαφή υπήρξε καθημερινή συνομιλία του ιερέα με τη νέα φίλη του, ενώ της έστελνε και του έστελνε καθημερινά φωτογραφίες. Μάλιστα, η σχέση τους είχε προχωρήσει αρκετά, ώστε να μιλήσουν και μία φορά στο τηλέφωνο.

Πριν από περίπου είκοσι ημέρες, κι ενώ είχε κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του κληρικού, η «κυρία» τού ξεφούρνισε ότι η μητέρα της αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τελικά του ζήτησε 2.000 ευρώ. Ο ιερέας του Πειραιά ανταποκρίθηκε αμέσως, ακόμη και όταν έπειτα από μία εβδομάδα η «φίλη» του επανήλθε ζητώντας επιπλέον 1.000 ευρώ. Χωρίς να πάει ο νους του στο κακό, ο 37χρονος καλόπιστα έδωσε και τα υπόλοιπα χρήματα, για να διαπιστώσει λίγο μετά ότι ο λογαριασμός στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε απενεργοποιηθεί. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνταν στο συγκεκριμένο προφίλ ήταν από το διαδίκτυο και είχαν υποστεί ανάλογη επεξεργασία.