Δεν έχουν τέλος οι αυθαιρεσίες στο beach bar στη Ρόδο, το οποίο σήμερα (6/6), παρά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να το σφραγίσει για 48 ώρες, όχι μόνο λειτούργησε κανονικά, αλλά ο ιδιόκτητης απήθυηνε και διαδικτυακό κάλεσμα σε πάρτυ.

Ο ιδιοκτήτης όχι μόνο δεν απομάκρυνε τις πλωτές ξαπλώστρες, αλλά διοργάνωσε και πάρτι με δεκάδες παραθεριστές να απολαμβάνουν το μπάνιο, το φαγητό, το ποτό τους, στις παράνομες κατασκευές στο νερό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1t3bzur7tpl)

Τι είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών 

Για το beach bar ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος είχε δηλώσει τα εξής: «Δεν θα ανοίξει αν δεν συμμορφωθεί με τους κανόνες λειτουργίας και αν δεν πάρει άδεια από την αρχαιολογία και την πολεοδομία».

«Αφότου αποκτήσει τις άδειες, αφότου αφαιρέσει όλα τα παράνομα που έχει εγκαταστήσει, του επιβληθεί το πρόστιμο, τότε θα έχει την δυνατότητα να ξανα ανοίξει. (το πρόστιμο πόσο είναι;) αγγίζει έως τις 60.000 ευρώ και υπάρχει και κίνδυνος για τον ίδιο οριστικής απομάκρυνσης του από την παραλία και αποκλεισμού του από μελλοντικές ηλεκτρονικές δημοπρασίες για πέντε χρόνια», πρόσθεσε.

Λίγες ώρες μετά ο ιδιοκτήτης αδιαφορώντας για τους ελέγχους, παραβλέποντας τους νόμους, συνέχισε απροκάλυπτα το πάρτυ της αυθαιρεσίας, «πατώντας» στο γεγονός ότι η σφράγιση από το δήμο θα γίνει στις 20 Ιουνίου, ενώ αναμένονται οι ποινές για τις παρανομίες που διαπίστωσε χθες το μικτό κλιμάκιο της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου της Ρόδου.

Στο ίδιο έργο θεατές - Καταγγελίες και για άλλες παραλίες της Ρόδου

To συγκεκριμένο beach bar δεν είναι το μόνο που παρανομεί, αφού και σε άλλες παραλίες στη Ρόδο οι ξαπλώστρες έχουν μπει σχεδόν μέσα στο νερό και σε καμία περίπτωση δεν απέχουν τέσσερα μέτρα από τον αιγιαλό.

«Μαγαζιά συνεχίζουν ακόμα να αυθαιρετούν, να μην συμμορφώνονται με τα διάφορα πρωτόκολλα κατεδάφισης, απομάκρυνσης, με τις υποδείξεις αρχαιολογικής υπηρεσίας, νεοτέρων μνημείων, με τις οδηγίες των αρχών», είπε ο Χρήστος Μαλλιαράκης, μέλος δικτύου για την προάσπιση του δημόσιου χώρου «Ομπρέλα».

Καταγγελίες για επιχειρήσεις χωρίς άδεια και ξενοδοχειακές μονάδες που καταλαμβάνουν όλη την παραλία, και στη Θάσο.

Και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν οι καταγγελίες στην εφαρμογή Mycoast έχουν ήδη φθάσει τις 3.000. Συγκεκριμένα, 500 καταγγελίες έχουν γίνει στην Πρέβεζα, 350 στην ανατολική Αττική, 350 στη Χαλκιδική, 300 στις Κυκλάδες και 300 στα Δωδεκάνησα.

Το χρονικό της απόφασης

Η σφράγιση του καταστήματος έχει προγραμματισθεί να γίνει το πρωί της 20ης Ιουνίου. Ωστόσο, χθες, παρανομίες διαπιστώθηκαν και στη διάρκεια ελέγχου από κλιμάκιο του λιμεναρχείου Ρόδου και της Κτηματικής Υπηρεσίας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είχε βρεθεί πέρσι στην επικαιρότητα όταν είχαν κυκλοφορήσει βίντεο με υπάλληλό του να σερβίρει μέσα στη θάλασσα, αφού είχαν κατασκευαστεί πλατφόρμες- ξαπλώστρες μέσα στο νερό.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση της απόφασης για τη σφράγιση χθες, έφοδο στην παραλία Αγία Μαρίνα Ρόδου πραγματοποιούσε κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παραβάσεις στον αιγιαλό και την παραλία.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας, καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Και γι' αυτές τις παραβάσεις αναμένεται να επιβληθούν αυστηρές ποινές, κατ' εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες.

Η επιχείρηση διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια τόσο με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και με τον Λιμεναρχείο Ρόδου και τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες.