Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία για τον εντοπισμό γνωστού παρουσιαστή του BBC, ο οποίος αγνοείται στην Σύμη, όπου βρισκόταν για διακοπές με την σύζυγό του.

Τα ίχνη του Μάικλ Μόσλι χάθηκαν όταν επέστρεφε με τα πόδια από παραλία του νησιού ακολουθώντας ένα μονοπάτι. Η γυναίκα του δεν μπορούσε να τον εντοπίσει και ειδοποίησε την αστυνομία όπου μέχρι στιγμής οι έρευνες παραμένουν άκαρπες.

Αυτή είναι η φωτογραφία του Μάικλ Μόσλι, τηλεοπτικού γιατρού του ΒΒC, πριν χαθούν τα ίχνη του στην Σύμη. Ο Dr Μόσλι είναι ένας από τους πιο γνωστούς τηλεαστέρες στην Βρετανία με εμφανίσεις στο This Morning και στο The One Show.

maik-mosli-fotografia


Παρουσιάζει ντοκιμαντέρ για το BBC με θέματα για την διατροφή, την άσκηση και την υγεία του εγκεφάλου. Πολλές φορές έχει στο πλευρό του την σύζυγό του Κλερ Μπέιλι, επίσης γιατρό.

Ψάχνουν τη διαδρομή που ακολούθησε

Χθες, στη 1.30 το μεσημέρι, ο Μάικλ Μόσλι φεύγει μόνος με τα πόδια από την παραλία του Αγίου Νικολάου όπου βρισκόταν με την σύζυγό του και κατευθύνεται προς τον οικισμό Πέδι ακολουθώντας ένα μονοπάτι.

simi-maik-mosli-diadromi


Ο κ. Λευτέρης Παπακαλοδουκας, δήμαρχος Σύμης, λέει: «Είναι ένα περιπατητικό μονοπάτι, όχι πολύ δύσκολο, αλλά ούτε και εύκολο. Μέχρι το Γιαλό είναι περίπου μισή ώρα με τα πόδια, δεν ξέρουμε αν ακολούθησε αυτό το δρόμο και χάθηκε, λόγω και της υπερβολικής ζέστης».

Σκανάρουν το νησί με drone


Στη Σύμη σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του γνωστού παρουσιαστή και δημοσιογράφου. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από την Ρόδο έχει μεταβεί στο νησί, ενώ στις έρευνες των αστυνομικών και των εθελοντών που σαρώνουν την περιοχή αναμένεται να συνδράμει και ένας εκπαιδευμένος σκύλος και ελικόπτερο.

maik-mosli-ereynes-simi__2_
maik-mosli-ereynes-simi__3_
maik-mosli-ereynes-simi__1_


«Μια τελευταία πληροφορία τώρα που έχουμε είναι σε μια άλλη παραλία περιμένω να τον βγάλουνε φωτογραφία αν είναι ο ίδιος να μας το στείλουνε τώρα. Εμείς είμαστε μέσα στο δάσος και προχωράμε και ψάχνουμε», λέει ο Γιάννης Βολλας, επικεφαλής εθελοντών Σύμης.


Έρευνες για τον εντοπισμό του Βρετανού παρουσιαστή στη Σύμη

Η τελευταία φορά που είδαν τον παρουσιαστή του BBC


Από την πλευρά του, ο Νικήτας Γριλλης, αντιδήμαρχος του νησιού λέει: «Το μόνο που ξέρουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι εθεάθη 2μμ στην στάση λεωφορείου στο Πέδι. Το Πέδι είναι μια τουριστική περιοχή υπάρχουν καταστήματα, υπάρχει κόσμος, δεν είναι μια αποκομμένη περιοχή ώστε να περάσει απαρατήρητος».

Η αγωνία κορυφώνεται όσο περνούν οι ώρες, με τους συνεργάτες του παρουσιαστή να μην έχουν κάποιο νέο.


"Μίλαγε με έναν ηλικιωμένο το μεσημέρι" λέει η γυναίκα που τον είδε τελευταία φορά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ μια γυναίκα είδε για τελευταία φορά τον παρουσιαστή του BBC, Dr Michael Mosley, να συνομιλεί με έναν ηλικιωμένο άνδρα στην περιοχή Πέδι στη Σύμη.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ «στις 14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο» περιέγραψε αρχικά. «Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό», συνέχισε.

Μάλιστα όπως εξήγησε πρώτα τον είδε και αφού ξεκίνησε η αναζήτησή του και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του αντιλήφθηκε ότι τον είχε δει.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Βρετανός παρουσιαστής, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αναρτήσεις τοπικών ομάδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησε να επιστρέψει με τα πόδια από την περιοχή του Αγίου Νικολάου περίπου στις 13:30 της Τετάρτης, χωρίς ωστόσο να επιστρέφει σπίτι του. Έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται.

Ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, με δηλώσεις του στην «Καθημερινή» ανέφερε ότι οι έρευνες ξεκίνησαν από χθες αργά το απόγευμα καθώς η 62χρονη σύζυγός του άρχισε να ανησυχεί επειδή δεν είχε ακόμη επιστρέψει από την παραλία. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Μάικλ Μόσλεϊ φέρεται να ήθελε να επιστρέψει από την παραλία στη χώρα της Σύμης με τα πόδια. Η συγκεκριμένη περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη του 67χρονου παρουσιαστή θεωρείται «δύσκολη, καθώς είναι αρκετά βραχώδης».

Ο κ. Παπακαλοδούκας τόνισε ότι «χθες η ζέστη ήταν ανυπόφορη και μπορεί εύκολα υπό τέτοιες συνθήκες να σου έρθει ζαλάδα. Ηθελε να επιστρέψει από την παραλία με τα πόδια, όμως αυτή είναι μια απόσταση περίπου μιάμισης ώρας και υπάρχουν διαδρομές τις οποίες μπορεί να χρησιμοποίησε για να κόψει δρόμο».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1t3mwo4wrzt)

Ποιος είναι ο Mάικλ Μόσλεϊ

Ο 67χρονος Βρετανός δημοσιογράφος, Μάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από χθες το απόγευμα στη Σύμη, είναι διάσημος στην πατρίδα του ως «τηλεοπτικός γιατρός». Ο Μόσλεϊ σπούδασε Ιατρική σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, έχει εξασκήσει το ιατρικό επάγγελμα, ωστόσο τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να τα συνδυάσει και τα δύο.

Τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται στην τηλεόραση, είναι δημιουργός ντοκιμαντέρ, όπως και βραβευμένος δημοσιογράφος επιστημονικών θεμάτων.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Η 62χρονος γιατρός, Κλερ Μπέιλι, είναι ο «μεγάλος έρωτας της ζωής του», όπως λέει κατά καιρούς για την σύζυγό του. Και οι δύο αρθρογραφούν στην εφημερίδα «Daily Μail», όπως γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Πρόσφατα, ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, υπό τον τίτλο: «Fast Sleep», με θέμα τo ρόλο της διατροφής στη βελτίωση του ύπνου αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος έπασχε από χρόνια αϋπνία. Η Ιατρική Ένωση της Βρετανίας τον έχει ανακηρύξει ως «ιατρικό ρεπόρτερ της χρονιάς» για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σχετικά με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, όπως μεταδίδει το BBC.

Στη πατρίδα του, ο Δρ. Μόσλεϊ είναι γνωστός για την εμφάνισή του σε τηλεοπτικά προγράμματα όπως το «This Morning» και το «The One Show». Παρουσιάζει επίσης το podcast υγείας «Just One Thing» για λογαριασμό του BBC.

Η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε όταν εξήγησε την αποτελεσματικότητα της δίαιτας 5:2 με στόχο την απώλεια βάρους, η οποία περιλαμβάνει «νηστεία» για δύο ημέρες την εβδομάδα. Στο παρελθόν, ήταν ένας από τους παρουσιαστές της σειράς «Trust Me, I’m A Doctor» στο BBC. Πιο πρόσφατα, παρουσίασε δύο σειρές για το «Channel 4», τα «Secrets Of Your Big Shop» και «Who Made Britain Fat;»

Ο Δρ. Μόσλεϊ έχει εκπονήσει αρκετές έρευνες για τα οφέλη της άσκησης υψηλής έντασης και τον αντίκτυπο των ηλεκτρονικών τσιγάρων στην υγεία. Επιπλέον, τον έχουν απασχολήσει κατά καιρούς θέματα όπως, αν η ζάχαρη είναι το νέο τσιγάρο, πόσο αλκοόλ πρέπει να καταναλώνουμε και αν θα πρέπει να ανησυχούμε για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Όπως αναφέρει το BBC, ο Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ έχει διενεργήσει πολλές έρευνες εξετάζοντας τα οφέλη της κατανάλωσης λιπαρών ψαριών, εάν το μαγείρεμα με κουρκουμά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου και πώς να αυξήσουμε τα επίπεδα βιταμίνης D.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1t1ggni3p8x)