Συναγερμός έχει σημάνει στο Γραμματικό για το πόσιμο νερό, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής είδαν ξαφνικά να τρέχει από τις βρύσες τους σε ροζ χρώμαΟ Δήμος τους προμηθεύει εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού και περιμένει αύριο τις απαντήσεις από τις αναλύσεις στο Γενικό Χημείο του Κράτους

«Δεν μπορούμε να κάνουμε μπάνιο, να πλυθούμε τα πιάτα μας, είναι άπλυτα, εδώ ήρθαμε γιατί ο Δήμος δίνει νερά», λέει στο STAR κάτοικος του Γραμματικού.

Κάτοικοι του Γραμματικού επισκέπτονται από νωρίς το πρωί το δημοτικό κατάστημα για να προμηθευτούν εμφιαλωμένα μπουκάλια, καθώς ξαφνικά το νερό από τις βρύσες τους βγήκε χρωματιστό και ακατάλληλο!

«Πιθανή εκδοχή είναι να μπορεί να προήλθε από καθαρισμό πισίνας και να εισήλθε στο δίκτυο και έτσι να δημιουργήσει το πρόβλημα», λέει ο Αναστάσιος Χρυσίνας, Αντιδήμαρχος Γραμματικού - Βαρνάβα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1t4yq4ro761)


Γραμματικό: Υδροδοτείται από γεωτρήσεις

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το Γραμματικό αν και απέχει -σε ευθεία γραμμή- μόλις 6,5 χλμ από το φράγμα του Μαραθώνα υδροδοτείται ακόμη από γεωτρήσεις, κι όχι από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, όπως οι περισσότερες περιοχές της Αττικής.

«Το Γραμματικό απέχει 30 km από το κέντρο της Αθήνας και παίρνει ακόμα νερό από τις γεωτρήσεις, ενώ η λίμνη του Μαραθώνα και τα αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ είναι δίπλα του ακριβώς», λέει ο Σπύρος Ηλίας - Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα.

Την Παρασκευή οι απαντήσεις του Χημείου του Κράτος για το ροζ νερό

Φως στα αίτια του προβλήματος αναμένεται να ρίξουν αύριο τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Από 3 γεωτρήσεις και ένα μέρος από την ΕΥΔΑΠ και μάλιστα, όχι απευθείας αλλά δια μέσω Καπανδριτίου, υδροδοτείται και ο Βαρνάβας. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, το τελευταίο διάστημα είναι συχνές οι διακοπές στην υδροδότηση.