Στον ανακριτή βρέθηκε χθες Πέμπτη (6/06) ο 33χρονος Βολιώτης, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για το θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε, όταν παρέσυρε με τη μοτοσικλέτα του και σκότωσε ένα βρέφος 3 μηνών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2023, στις 22:30, στη διασταύρωση των οδών Ιάσονος και Αντωνοπούλου, όταν ο 33χρονος παρέσυρε έναν ηλικιωμένο, ο οποίος προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο κρατώντας στην αγκαλιά του το βρέφος. Το μωρό έπεσε στο κράσπεδο, χτύπησε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δεν αποδέχθηκε την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης και υποστήριξε ότι ο μόνος ελιγμός που έκανε ήταν για να αποφύγει τον 54χρονο παππού, που κρατώντας αγκαλιά το βρέφος προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο. Όπως είπε, ο 54χρονος κινήθηκε στη μέση του δρόμου και εκτός διάβασης πεζών. 

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, ο 33χρονος αποφασίστηκε να παραμείνει ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη του στο Εφετείο, με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.