Με μικρή υποχώρηση του υδραργύρου θα συνεχιστεί τα προσεχή εικοσιτετράωρα ο καιρός, ενώ αύριο η αστάθεια θα περιοριστεί και τα μελτέμια θα κυριαρχήσουν. Ωστόσο, από την Κυριακή, ημέρα των ευρωεκλογών, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει πάλι και μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε και τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού.

Από την αστάθεια στα μελτέμια και από τα μελτέμια θα οδηγηθούμε στην πολλή ζέστη, ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, από την Τρίτη (11/6) κυρίως θα δούμε υδράργυρο να ανεβαίνει σημαντικά και θα ξεπεράσουμε τους 40 βαθμούς Κελσίου, με μέγιστη θερμοκρασία τους 43 βαθμούς. Αυτές οι θερμοκρασίες είναι πολύ πιθανό να διατηρηθούν για περίπου δυο με τρία 24ωρα. Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το θετικό είναι ότι αυτό το κύμα ζέστης δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια και στη συνέχεια προς το Σαββατοκύριακο θα πάμε σε αποκλιμάκωση του φαινομένου.

Σήμερα σημειώνονται συννεφιές από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα, οι οποίες θα είναι αρκετά πιο πυκνές προς την περιοχή της Τουρκίας, όπου εκεί θα μεταφερθεί η ψυχρή αέρια μάζα που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα και θα φέρει βροχοπτώσεις και στα ηπειρωτικά αλλά και μέσα στο Αιγαίο, τις πρωινές ώρες.

Όμως στη συνέχεια ο ουρανός θα καθαρίσει προς τα ανατολικά, με τις συννεφιές να κατευθύνονται προς την περιοχή της Τουρκίας. Στα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, όμως προς τα δυτικά τμήματα και το εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού θα αρχίσουν να σημειώνονται μπόρες, ακόμη και τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι έχουν στραφεί σε βόρειους με μέτριες εντάσεις μέσα στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν σιγά σιγά μέσα στο Αιγαίο, φτάνοντας ακόμη και τα 7 Μποφόρ. Ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι θα προσεγγίσει σε αρκετές περιοχές τους 34-36 βαθμούς Κελσίου, τοπικά και 37 Μποφόρ. Δεν αποκλείεται προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο να δούμε θερμοκρασίες 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αναμένονται συννεφιές το πρωί και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες. Από το μεσημέρι προς το απόγευμα θα δούμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι από 4 έως 6 Μποφόρ. Ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με κατά τόπους συννεφιές, ενώ θα σημειωθούν και κάποιες μπόρες το πρωί αλλά και προς το απόγευμα. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, καθώς θα πνέουν σε μέτριες εντάσεις. Ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 32-33 βαθμούς αργά το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ti3bd5p4t5)

Έρχονται 40άρια από την Τρίτη - Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

Από αύριο, Σάββατο, θα επικρατήσουν τα μελτέμια μέσα στο Αιγαίο, με ένταση 6-7 Μποφόρ, θα δροσίσουν τις περιοχές στην ανατολική Ελλάδα και τις περιοχές που βρέχονται από το πέλαγος. Παράλληλα, θα υπάρχει και αυξημένος κίνδυνος φωτιάς, καθώς παρόλο που ο υδράργυρος θα σημειώσει μια μικρή πτώση, η ατμόσφαιρα θα είναι ξηρή και με τη βοήθεια των βοριάδων, είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσει μια πυρκαγιά.

Επίσης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, στις Ευρωεκλογές θα πάμε με καλό καιρό να ψηφίσουμε, καθώς η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33-35 βαθμούς Κελσίου, ίσως και τοπικά στους 36.

Από Δευτέρα, μετά τα μελτέμια, θα περάσουμε σε μια νέα φάση, με νέο ισχυρό κύμα ζέστης που θα μας έρθει από τις ακτές της βόρειας Αφρικής να κατακλύζει σιγά σιγά και τη χώρα μας. Από την Τρίτη και μέχρι και την Παρασκευή περιμένουμε πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να ανέρχεται κοντά στους 40-43 βαθμούς Κελσίου. Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το κύμα ζέστης δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, καθώς το επόμενο Σαββατοκύριακο θα αποκλιμακωθεί το φαινόμενο και θα έχουμε πιο ομαλές θερμοκρασίες για την εποχή.