Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, νοσηλεύεται με ρήξη σπλήνας ο 14χρονος που τραυματίστηκε χθες (06/06) κατά τη διάρκεια θαλάσσιου παιχνιδιού στη Λευκάδα.


Πώς έγινε το ατύχημα

Το ατύχημα στη Λευκάδα σημειώθηκε σε παραλία στο Νυδρί. Σύμφωνα με το Λιμενικό σώμα, ο 14χρονος κατά τη διάρκεια έλξης του θαλάσσιου δαχτυλιδιού από ταχύπλοο έπεσε στο νερό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πλευρά. Αρχικά μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί ρήξη σπλήνας και αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα.

Τα δαχτυλίδια είναι ένα από τα γνωστότερα θαλάσσια παιχνίδια, πρέπει όμως πάντα να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Ένας από αυτούς αναφέρει πως απαγορεύεται να κάνουν αυτό το παιχνίδι, άτομα ηλικίας μικρότερης των δεκαέξι (16) ετών, καθώς και άτομα που δε γνωρίζουν κολύμβηση.

Μακρύς ο δρόμος της αποθεραπείας

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ανέφερε στο tempo24 πως ο 14χρονος μεταφέρθηκε από το νησί της Λευκάδας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με τη συνεχή μέριμνα και φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον κ Καρβέλη, δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση χειρουργική επέμβαση. Ο 14χρονος θα παραμείνει στο Καραμανδάνειο για πολυήμερη παρακολούθηση και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς για τη ζωή του. Παρολ' αυτά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο δρόμος της αποθεραπείας, αναμένεται να είναι μακρύς.