Διακίνηση ουσιών, προστασία νυχτερινών κέντρων, δολοφονίες και άλλες παράνομες δραστηριότητες αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μεγάλης Σουηδικής συμμορίας, μέλος της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Η συμμορία μάλιστα φέρεται να ανήκει στον Greken" , όπως αποκαλούν τον Ελληνικής καταγωγής Σουηδό Μίκαελ Τενέζο. Ο 24χρονος από το Καζακστάν που συνελήφθη στη Χαλκιδική, σύμφωνα πάντα με τις Σουηδικές διωκτικών υπηρεσίες είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της συμμορίας η οποία μάλιστα κρύβεται πίσω και από την δολοφονία του γνωστού Σουηδού ράππερ "Einar".

Πώς έφτασε στη σύλληψη η ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε από τις Σουηδικές υπηρεσίες διαμέσου της ΙΝΤΕΡΠΟΛ, πως ο 24χρονος σκληροτράχηλος καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης, βρίσκεται στη χώρα μας για διακοπές με συγγενικά του πρόσωπα.

Μόλις ο στόχος εντοπίστηκε, οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής

προχώρησαν στη σύλληψη του. Στην κατοχή του εντόπισαν 24 γραμμάτια ινδικής κάνναβης σε μορφή "σοκολάτας", κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές, 2.800 ευρώ, μεγάλο αριθμό ακριβών κοσμημάτων αλλά και ένα πιστόλι των 9 χιλ. και 39 φυσίγγια.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης του στις Σουηδικές αρχές.

Σε επακόλουθη σωματική έρευνα καθώς και έρευνα στην οικία που διέμενε προσωρινά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2.830 ευρώ
  • 5 κινητά τηλέφωνα
  • 2 φορητοί υπολογιστές
  • χρυσίζουσα αλυσίδα με στρογγυλό χρυσίζον μενταγιόν,
  • ασημίζον ρολόι
  • πιστόλι με γεμιστήρα με 7 φυσίγγια
  • 32 φυσίγγια, και
  • νάιλον συσκευασία συνολικού μεικτού βάρους 24,1 γραμμαρίων, περιέχουσα ναρκωτική ουσία, πιθανόν κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας».

Σε βάρος του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Επιπλέον, θα οδηγηθεί και ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών, καθώς από τις σουηδικές Αρχές εκδόθηκε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για παράνομη διακίνηση όπλων, πυρομαχικών ή εκρηκτικών, δολοφονία (ανθρωποκτονία) ή σοβαρή σωματική βλάβη, απαγωγή, παράνομο περιορισμό ή ομηρεία.

Δείτε βίντεο:

Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης