Για δεύτερη μέρα αγνοείται στην Σύμη, ο Βρετανός γιατρός και παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, όπου έκανε διακοπές με την σύζυγό του και ένα φιλικό ζευγάρι.

Η τεράστια κινητοποίηση των Αρχών δεν έχει φέρει αποτέλεσμα στις έρευνες που πραγματοποιούνται σε ξηρά και θάλασσα, ενώ όσο περνούν οι ώρες σβήνουν οι ελπίδες να εντοπιστεί ζωντανός. Στα βρετανικά μέσα η εξαφάνιση του γκουρού της υγείας, όπως τον αποκαλούν στην Αγγλία, είναι πρώτη είδηση. 

Δύο νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο του Μάικλ Μόσλεϊ εξασφάλισε το STAR δείχνουν τον τηλεαστέρα γιατρό του BBC να περπατά στον οικισμό Πέδι, αφού έφυγε απο την παραλία Άγιος Νικόλαος ακολουθώντας το μονοπάτι. Περνά έξω από κάποιο κατάστημα, φορώντας γυαλιά ηλίου και έχοντας ομπρέλα λόγω της αφότητης ζέστης που έκανε την Τετάρτη, ημέρα της εξαφάνισής του.

mosley__1_

mosley__2_


Και ενώ οι έρευνες της αστυνομίας έχουν στραφεί στο μονοπάτι που οδηγεί από τον Άγιο Νικόλαο στον οικισμό Πεδί, καθώς εικάζεται ότι μπορεί να γλίστρησε σε κάποιο απόκρυμνο σημείο και να έπεσε στην θάλασσα, οι δυο φωτογραφίες ντοκουμέντο αποδεικνύουν ότι ο γιατρός έφυγε απο την παραλία, ακολούθησε το μονοπάτι και έφτασε σώος στο Πέδι, όπου τον είδαν και αυτόπτες μάρτυρες να περιμένει σε στάση του λεωφορείου. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του λες και τον κατάπιε η γη.

Σύμη: Έρευνες σε θάλασσα και ξηρά για να εντοπιστεί ο Βρετανός παρουσιαστής


Στελέχη της Πυροσβεστικής σηκώνουν drone για να χτενίσουν το νησί, ενώ πεζοπόρα τμήματα συνεχίζουν τις έρευνες στα δύσβατα σημεία της Σύμης. Δύτες τον αναζητούν στην θάλασσα, και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ψάχνει να βρει ίχνη του παρουσιαστή στη διαδρομή από την παραλία του Αγίου Νικολάου ως το Πέδι.

Σύμη: Πρώτη είδηση στα βρετανικά μέσα η εξαφάνιση Μόσλεϊ


Από την πρώτη στιγμή η εξαφάνιση του τηλεαστέρα γιατρού του BBC, του γκουρού της υγείας όπως τον αποκαλούν στην Αγγλία, έγινε πρώτη είδηση στα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Παρακολουθούν τις έρευνες ενώ προσπαθούν να αναλύσουν όλα τα πιθανά σενάρια.

«Ο μεγαλύτερος φόβος, θα μπορούσατε να πείτε πως είναι μήπως έπεσε με κάποιον τρόπο», αναφέρει ο Τζον Ίνγουντ, ανταποκριτής του BBC.

«Οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα για τον τηλεοπτικό γιατρό Μάικλ Μόσλει ο οποίος αγνοείται στο ελληνικό νησί Σύμη από την Τετάρτη», λέει το SKYNEWS.

Σύμη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω ζέστης


Αστυνομικοί από την Ασφάλεια της Ρόδου πήγαν στη Σύμη για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, χωρίς βέβαια μέχρι αυτή την στιγμή να υπάρχει κάποιο στοιχείο που να «δείχνει» προς τα εκεί.

Έλεγξαν δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων μήπως είχε φύγει από το νησί αλλά δεν βρήκαν κάποιο στοιχείο.

Έχουν εικόνα από κάμερα να μπαίνει στον οικισμό Πέδι, να βγαίνει από τον οικισμό αλλά μετά χάνεται.

Στο σημείο υπάρχουν τρία μονοπάτια που μπορεί να ακολούθησε, τα οποία είναι μακριά από θάλασσα. Εκεί έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες.

Δεν αποκλείουν να ένιωσε κάποια αδιαθεσία λόγω ζέστης, να λιποθύμησε και να έπεσε σε κάποιο σημείο που δεν έχει εντοπιστεί. Ωστόσο δέντρα και πυκνή βλάστηση δεν υπάρχει στο νησί άρα δύσκολα να έχει καλυφθεί το σώμα του.

Γι’ αυτό το λόγο, οι έρευνες συνεχίζονται, από στεριά, αέρα και θάλασσα και όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1tz981z3a0h)