Στήθηκε το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές, το οποίο θα λειτουργήσει από το Σάββατο έως και την Κυριακή από τις 09:00 το πρωί και θα φιλοξενήσει 150 δημοσιογράφους, οι 50 από τους οποίους προέρχονται από το εξωτερικό.

Το Κέντρο Τύπου είναι εξοπλισμένο με ασύρματο δίκτυο υψηλής ταχύτητας, ηλεκτρονικό, εκτυπωτικό και οπτικοακουστικό εξοπλισμό, ενώ οι εκπρόσωποι του Τύπου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μέσω video wall όλους τους ελληνικούς, αλλά και ευρωπαϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Επίσης, υπάρχει και αίθουσα συνεντεύξεων, στην οποία όσοι πολιτικοί αρχηγοί επιθυμούν θα μπορούν να μιλήσουν στους δημοσιογράφους.

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όσο και η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, βρέθηκαν στο Ζάππειο και επιθεώρησαν το χώρο.

«Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει την επιστολική ψήφο λένε μπράβο. Ειδικά στις ευρωεκλογές που υπάρχει ο κίνδυνος της αποχής, πρέπει όλοι να συμμετέχουν. Δεν υπάρχουν αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια ημέρα. Το αποτέλεσμα διαμορφώνεται με τη συμμετοχή», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Από την πλευρά της η κ. Κεραμέως τόνισε: «Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι μπορούν να δουν πού ψηφίζουν. Στο «Μάθε που ψηφίζεις» μπορεί κανείς να πληροφορηθεί ακριβώς που ψηφίζει».