Πυρετωδώς συνεχίζονται οι εργασίες από την Intrakat για την αποκατάσταση της αερογέφυρας στον Ισθμό και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αλέξανδρο Εξάρχου, θα αποκατασταθεί η ζημιά το συντομότερο δυνατόν.

«Πιστεύω ότι μέχρι την Τετάρτη ο δρόμος θα είναι ξανά στην κυκλοφορία», σημείωσε ο Αλέξανδρος Εξάρχου αναφορικά με την παράδοση του έργου στο κοινό.

Η ανταπόκριση της Intrakat για το γκρέμισμα της γέφυρας στη 
ΝΕΟ Αθηνών-Κορίνθου ήταν άμεση. Με την ανατολή του ηλίου συνεργεία της εταιρείας εργάζονται πυρετωδώς για να δοθεί η εθνική στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν. Η άμεση ανταπόκριση του ιδιωτικού οργανισμού και η άψογη συνεργασία που είχε με την κεντρική κυβέρνηση έδωσαν λύση σε ένα πρόβλημα που είχε οδηγήσει στον εγκλωβισμό χιλιάδες οδηγούς.

Οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Εξάρχου

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1uh91jx2n0x)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δίκτυο της ΝΕΟ Αθηνών - Κορίνθουν 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις Ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Ειδικότερα, το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

Από την εκτίμηση στατικότητας που έγινε αποφασίστηκε να ανοίξει λίγο αργότερα και να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1uhbhvx4xu1)

Στο δε ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο η γέφυρα έχει υποστεί βλάβες από την πυρκαγιά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν και για αυτό παρέμεινε κλειστό και αποφασίστηκε εκτροπή της κυκλοφορίας και ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα καθαίρεση του τμήματος της αερογέφυρας που βρίσκεται πάνω από τον κλάδο καθόδου προς Ισθμό.

Για να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας έχει αποφασιστεί:

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το 23,5 χλμ (Ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως το 84,5 km (κόμβο Μορέα) για σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30 έως τις 23:00 και για αύριο (09-06-2024) από τις 05:00 έως τις 17:00.