Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών προκειμένου να εντοπιστεί ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται στη Σύμη από την Τετάρτη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών ο Μόσλεϊ μπορεί να έφυγε από το χωριό Πέδι ακολουθώντας μία δύσκολη και αδιάβατη διαδρομή προς την πόλη - λιμάνι του ακριτικού νησιού.

Όπως αναφέρει ο Guardian η επιχείρησης έρευνας και διάσωσης είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ. «Υπάρχουν περίπου 100 άνθρωποι εκεί έξω που τον ψάχνουν» δήλωσε στον Guardian ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας. «Εργάζονται σε βάρδιες με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών», προσθέτει. Σημειώνεται ότι την επιχείρηση αναζήτησης συμμετέχουν πυροσβέστες, δύτες, ελικόπτερα και drones.


Δεν χάνουμε τις ελπίδες μας, ευχαριστούμε τους Έλληνες και τις αρχές” λέει η σύζυγος του

Την ίδια ώρα η σύζυγος του αγνοούμενου παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, έκανε μια συγκινητική δήλωση, εκφράζοντας την αγωνία και την ευγνωμοσύνη της για την υποστήριξη που λαμβάνει κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του συζύγου της. Ο Μάικλ Μόσλεϊ εξαφανίστηκε πριν από τέσσερις ημέρες στη Σύμη, αφήνοντας την οικογένειά του σε κατάσταση αβεβαιότητας και ανησυχίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1uneqwjzaqh)


Η δρ. Μπέιλι Μόσλεϊ δήλωσε: «Έχουν περάσει τρεις μέρες από τότε που ο Μάικλ έφυγε από την παραλία για να πάει μια βόλτα. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες και δυσκολότερες ημέρες για εμένα και τα παιδιά μου».

Στη συνέχεια, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές αρχές και το βρετανικό προξενείο, λέγοντας: «Η έρευνα συνεχίζεται και η οικογένειά μας είναι τόσο απίστευτα ευγνώμων στους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές αρχές και το βρετανικό προξενείο που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν στην εύρεση του Μάικλ». Η δήλωσή της κατέληξε με μια νότα αισιοδοξίας: «Δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας».