Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται ότι θα διαρκέσουν οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό που υπέστη ζημιές από την ανατροπή και την έκρηξη του βυτιοφόρου, το βράδυ της Παρασκευής (8/6), όπως και η απομάκρυνση των μπαζών από το σημείο.

Τα 3+1 ερωτήματα στα οποία εστιάζουν οι Αρχές

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες της ανατροπής του βυτιοφόρου. Στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνουν τα εξής ερωτήματα, σύμφωνα με την ΕΡΤ:

  • Υπερέβη το όριο ταχύτητας;
  • Οδηγούσε υπό την επήρρεια αλκοόλ;
  • Είχε υπερβεί το ωράριο εργασίας του;
  • Είχε δικλείδες ασφαλείας το όχημα;

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1uqa94l56yh)

Σε σκασμένο λάστιχο απέδωσε ο οδηγός το ατύχημα

Παράλληλα, ο οδηγός του βυτιοφόρου, φέρεται να απέδωσε το ατύχημα σε σκασμένο λάστιχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος οδηγός υποστήριξε ότι πάτησε σε κάποιο αντικείμενο στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να σκάσει λάστιχο και στη συνέχεια να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

α. Προς τον κλάδο εξόδου του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την εν συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης -76,8-.

β. Προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ρεύμα προς Αθήνα, με την εφαρμογή αμφιδρόμησης στο τμήμα από τη χιλιομετρική θέση -75,2- έως τη χιλιομετρική θέση -76,2- με τη διάθεση της μεσαίας λωρίδας αυτού ως διαχωριστικής χωρίς κυκλοφορία ουδέτερης ζώνης (buffer zone). Στο εν λόγω τμήμα, η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ η κυκλοφορία προς Κόρινθο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χιλιομετρική θέση -26,5- (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως χιλιομετρική θέση -84,5- (κόμβος Μορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30’ έως 23:00’ και αύριο (09-06-2024) από τις 05:00’ έως 05:00’ της Δευτέρας (10-06-2024).

Διαδοχικές εκρήξεις

Το βυτιοφόρο ανετράπη την Παρασκευή (7/6) στην Αθηνών-Κορίνθου, στο 75,5ο χλμ, στο σημείο της γέφυρας του Ισθμού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια κόλαση φωτιάς με διαδοχικές εκρήξεις.

Η επιχείρηση κατάσβεσης ήταν δύσκολη αφού υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή λόγω του θερμικού φορτίου. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή, καθώς κατασβέστηκε αμέσως από την πυροσβεστική στα πρανή γύρω από το βυτιοφόρο.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ δεν υπήρξε κανένας άλλος τραυματισμός.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1uo79xahg7t)