Τα παιδιά του άτυχου παρουσιαστή του BBC, Mάικλ Μόσλεϊ, βρίσκονταν χθες – μία ημέρα πριν την τραγική κατάληξη – μόλις 100 περίπου μέτρα μακριά από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του.

Σημειώνεται πως τα τέσσερα παιδιά του Michael Mosley, Alex, Jack, Dan και Kate έφτασαν το Σάββατο (08.06.2024) στη Σύμη προκειμένου να συμβάλουν και εκείνα στις έρευνες για τον εντοπισμό του πατέρα τους, μαζί με τη μητέρα τους Clare Bailey.

Ο περίπατος από την παραλία του Αγίου Νικολάου από όπου αναχώρησε ο 67χρονος μέχρι το σημείο όπου έγινε σήμερα η τραγική ανακάλυψη είναι περίπου τρία μίλια και θα διαρκούσε λίγο περισσότερο από μία ώρα.

Φαίνεται ότι ο αρθρογράφος της Mail και παρουσιαστής του BBC, είχε περπατήσει περιμετρικά του beach bar στην Αγία Μαρίνα και κατευθυνόταν προς τη θάλασσα.

Ένα περίπτερο στο μπαρ βλέπει προς το ακρωτήρι όπου βρέθηκε το πτώμα του και η αστυνομία εργάζεται πάνω στη θεωρία ότι ήταν νεκρός για «αρκετές ημέρες».

Ο Δρ Mosley εθεάθη για τελευταία φορά την Τετάρτη το απόγευμα στις 1.30 μ.μ. με κατεύθυνση προς το Πέδι και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης τον έπιασε να περπατά μέσα από το χωριό.


Η τελευταία του εμφάνιση έγινε σε ένα σπίτι στην άκρη του κόλπου στο Πέδι σε κάμερα που τον έδειξε να ανεβαίνει έναν λόφο προς την Αγία Μαρίνα.

Η θερμοκρασία εκείνη την ώρα ήταν περίπου 37c και παρόλο που είχε μαζί του ένα μπουκάλι νερό η ζέστη θα το έκανε απίστευτα δύσκολο.


Φαίνεται ότι ίσως προσπαθούσε να φτάσει στη θάλασσα, καθώς το σώμα του βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα από την ακτή. Μια πηγή ανέφερε ότι η χαρακτηριστική ομπρέλα που κρατούσε εκείνη τη στιγμή ήταν κοντά του.


Την ώρα της εξαφάνισής του υπήρχε προειδοποίηση για υπερβολική ζέστη από την Ελληνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τη θερμοκρασία να προβλέπεται να φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου – ασυνήθιστο για τις αρχές Ιουνίου.