Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία της Σύμης, καθώς και στη Βρετανία, ο εντοπισμός της σορού του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, το πρωί της Κυριακής 9/06, στην περιοχή «Μάντρα» του νησιού.

*Διαβάστε εδώ: Σύμη: Τραυματίστηκε αστυνομικός στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του Μάικλ Μόσλεϊ είχαν χαθεί από την Τετάρτη 5/06.

Τελικά, η σορός του εντοπίστηκε σήμερα, Κυριακή 9/06, στα βράχια της παραλίας της Αγίας Μαρίνας, δίπλα σε beach bar.

Μάλιστα, παρά τις εντατικές έρευνες που διεξήγαγαν τόσες μέρες πυροσβέστες, αστυνομικοί και λιμενικοί, αυτός που τελικά εντόπισε τη σορό ήταν ο εικονολήπτης του ERTNews Αντώνης Μυστιλόγλου.

«Παιδιά τον βρήκα», είπε χαρακτηριστικά ο εικονολήπτης, βλέποντας πλάνα που είχε τραβήξει από το σημείο.

Συγκεκριμένα, ο εικονολήπτης είδε κάτι να γυαλίζει, καθώς επεξεργαζόταν τα πλάνα, για να τα στείλει στο κανάλι.

Σημειώνεται ότι μια ομάδα δημοσιογράφων είχε ναυλώσει σήμερα το πρωί ένα καραβάκι, προκειμένου να κάνει μέσω θαλάσσης τη διαδρομή που πιθανολογείτο ότι ακολούθησε ο Μάικλ Μόσλεϊ από το χωριό Πέδι προς την παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1vgusdssdsh) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1vcfelh5101)


Το χρονικό της εξαφάνισης του Μάικλ Μόσλεϊ

Ο 67χρονος παρουσιαστής του BBC αγνοούνταν από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 5/06, όταν έφυγε από την παραλία στο Πέδι, για να πάει για πεζοπορία με κατεύθυνση την παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Επί τέσσερις ημέρες πυροσβέστες, αστυνομικοί και λιμενικοί αναζητούσαν τα ίχνη του, χωρίς όμως να μπορούν να εντοπίσουν το παραμικρό.

Οι έρευνες διεξάγονταν από ξηρά και θάλασσα και σήμερα είχαν επικεντρωθεί δυτικά της παραλίας της Αγίας Μαρίνας και το σπήλαιο Φρίος, ακριβώς απέναντι από το ομώνυμο νησάκι, μία περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη.

Μάλιστα, ένας αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες, έφυγε με φορείο από το σημείο, που βρέθηκε η σορός του 67χρονου παρουσιαστή, καθώς ένιωσε αδιαθεσία, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, με συνέπεια να παραπατήσει και να τραυματιστεί στο γόνατό του.

Με τη βοήθεια συναδέλφων του και διασωστών που υπήρχαν στο σημείο, ο αστυνομικός μεταφέρθηκε με φορείο σε ασφαλές μέρος. Είναι καλά στην υγεία του και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Κάτοικοι του νησιού, αλλά και τουρίστες, ερευνούσαν μαζί με τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς το βουνό πάνω από το Πέδι από τη πλευρά της Αγίας Μαρίνας καθώς η τελευταία κάμερα τον είχε συλλάβει να περνά μπροστά από σπίτι που βρίσκεται στη έξοδο του χωριού και να ακολουθεί το μονοπάτι. Στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα, η σύζυγος του είχε κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση, καθώς οι αστυνομικοί ήθελαν να γνωρίζουν κάθε αντικείμενο που είχε πάνω του, έτσι ώστε σε περίπτωση που εντοπίσουν κάτι στο βουνό να γνωρίζουν αν είναι δικό του ή όχι. Στην πρώτη της κατάθεση είχε αναφέρει πως ο σύζυγος της αγαπούσε το βουνό και συχνά του άρεσε να φεύγει μονος του.