«Απροσδιόριστη» παραμένει η αιτία του θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ, μετά και την ιατροδικαστική εξέταση, με τις Αρχές να εξετάζουν ένα νέο βίντεο, που φέρεται να απεικονίζει τον παρουσιαστή του BBC στις τελευταίες του στιγμές στη Σύμη.


Το βίντεο ντοκουμέντο

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους ένα βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο έχει καταγράψει καρέ-καρέ τα τελευταία μέτρα της μοιραίας διαδρομής του παρουσιαστή του BBC, ενώ σε μερικά πλάνα, σύμφωνα με πληροφορίες, αχνοφαίνεται μία σκιά στο βάθος να κατεβαίνει τα βράχια, πριν εξαφανιστεί. Εκτιμάται πως πρόκειται για τον Μάικλ Μόσλεϊ.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σήμερα, διενεργήθηκε η ιατροδικαστική εξέταση και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ιατροδικαστής φέρεται να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ εξαιτίας της προχωρημένης σήψης είναι δύσκολο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ.

Από τα λιγοστά που μπορεί να διακρίνει στη σορόο ιατροδικαστής δε «βλέπει» να φέρει χτυπήματα και κακώσεις, που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Σήμερα ολοκληρώθηκε και η νεκροψία στη Ρόδο.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο 67χρονος εξαφανίστηκε την Τετάρτη (5/06), με τη σύζυγό να ειδοποιεί την αστυνομία για την εξαφάνισή του, 6 ώρες μετά την αποχώρησή του από την παραλία. 

Συγκεκριμένα, όταν εκείνη επέστρεψε, βρήκε το τηλέφωνό του στην ίδια θέση που το είχε αφήσει πριν βγει και ειδοποίησε την αστυνομία ότι είχε εξαφανιστεί. Στη συνέχεια ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

Την επόμενη ημέρα, οι ντόπιοι διαδίδουν τα νέα για τον αγνοούμενο Μόσλεϊ, ενώ μέχρι το απόγευμα, οι πυροσβέστες και το λιμενικό ένωσαν τις δυνάμεις τους με την αστυνομία να ηγείται της επιχείρησης έρευνας. 

Οι έρευνες συνεχίστηκαν με τη βοήθεια και δυτών και drones, ενώ πυροσβέστες άρχισαν να εξετάζουν ακτίνα 6,5 χιλιομέτρων σε ορεινή περιοχή που περιβάλλεται από θάλασσα. Το πρωί της Κυριακής (9/06), εντοπίστηκε από δημοσιογράφους η σορός του κοντά στο σπήλαιο της Αγίας Μαρίνας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1w397kjovxt)