Το γύρο του κόσμου κάνει από χθες η τραγική είδηση του θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ, η σορός του οποίου βρέθηκε τελικά μετά 4 ημέρες μετά την εξαφάνισή του στη Σύμη.

Φίλοι και συνεργάτες του 67χρονου παρουσιαστή του BBC εκφράζουν την οδύνη τους, για το θάνατό του, ενώ όλοι τους έχουν να θυμηθούν όμορφες στιγμές που έζησαν μαζί του.

Ο Jamie Oliver σε ανάρτησή του ανέφερε: «Αναπαύσου εν ειρήνη Michael Mosley…. Ήταν υπέροχα γλυκός, ευγενικός άνθρωπος ήταν. Έκανε πολύ καλό για τη δημόσια υγεία με τις τηλεοπτικές εκπομπές και την έρευνά του. Ήταν περίεργος ερευνητής, παραγωγός και παρουσιαστής και συχνά άλλαζε τη συζήτηση για πολλά θέματα δημόσιας υγείας προς το καλύτερο».

Δημοσίευμα της Sun έγραψε: «Ο Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ πήρε μοιραία λάθος στροφή και κατέρρευσε ενώ έκανε πεζοπορία. Η πενθήμερη έρευνα στα ελληνικά νησιά καταλήγει σε τραγωδία. Όλες οι εξελίξεις στην έρευνα λεπτό προς λεπτό. Όλοι όσοι γνώριζαν τον 67χρονο προσεύχονταν για ένα θαύμα», ενώ αντίστοιχα σε δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρεται: «Σερβιτόρος beach bar ανακάλυψε πτώμα κατά τη διάρκεια κυνηγιού για τον Dr. Michael Mosley: Ο σερβιτόρος ειδοποιήθηκε ότι κάτι «ασυνήθιστο» είχε εντοπιστεί από τη θάλασσα κοντά στο σημείο όπου εθεάθη για τελευταία φορά ο αρθρογράφος της Mail στο ελληνικό νησί της Σύμης και πήγε να ερευνήσει».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1tvq9490evt)

Το «αντίο» από τους συναδέλφους του

Ο βραβευμένος παρουσιαστής του BBC, ήταν πασίγνωστος στη Βρετανία με διακρίσεις και επιτυχίες στο πέρασμα των δεκαετιών. Μερικοί από τους συνεργάτες του με λίγες λέξεις προσπαθούν να μιλήσουν για το ταλέντο και την ποιότητα του χαρακτήρα του.

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι για την είδηση του Δρ. Michael Mosley και οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια και τους φίλους του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Το διασκεδαστικό και προσιτό στυλ του άρεσε στα ακροατήρια σε όλο τον κόσμο και θα λείψει πάρα πολύ σε πολλούς ανθρώπους και όχι μόνο σε εκείνους που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του στο BBC», είπε η επικεφαλής περιεχομένου BBC.

Με τη σειρά του ο Ted Verity, εκδότης της Mail Newspapers ανέφερε: «Όλοι στη Mail είναι απολύτως συντετριμμένοι στο άκουσμα του θανάτου του Dr. Michael Mosley. Ο Michael δεν ήταν απλώς ένας μοναδικός και ανεπανάληπτος αρθρογράφος. Ήταν μέλος της οικογένειας της Mail. Ο Michael ήταν επίσης εξαιρετικά ευγενικός, χωρίς να διστάσει να είναι από τους πρώτους που προσέφερε το σπίτι του ως καταφύγιο σε μια ουκρανική οικογένεια».


Τραγική ειρωνεία

Η Ελλάδα ήταν τα τελευταία χρόνια, ο αγαπημένος προορισμός του Μόσλεϊ και η Σύμη το νησί που τον είχε εντυπωσιάσει. Τελικά σε αυτό το νησί έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος τη σύζυγό και τα 4 παιδιά τους.