Σε φυσικά αίτια οφείλεται, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας, ο θάνατος του παρουσιαστή του BBC, Δρ Μάικλ Μόσλεϊ, η σορός του οποίου βρέθηκε μετά από τέσσερις ημέρες ερευνών σε βραχώδη περιοχή στη Σύμη, χθες Κυριακή.

Ο 67χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών δηλώθηκε αγνοούμενος την περασμένη Τετάρτη, αφού έφυγε από την παραλία του Αγίου Νικολάου στις 13:30. Αστυνομική πηγή είπε στο BBC News ότι ο Δρ Μόσλεϊ ήταν νεκρός «εδώ και αρκετές ημέρες».


Τι δείχνει το πόρισμα της νεκροψίας

Η εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε στο BBC ότι η αρχική νεκροψία-νεκροτομή δε διαπίστωσε τραύματα στο σώμα του, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατό του.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, το αρχικό συμπέρασμα ότι ο 67χρονος παρουσιαστής του BBC πέθανε από φυσικά αίτια, βασίστηκε στη θέση στην οποία βρέθηκε το σώμα του, καθώς επίσης και στο γεγονός ότι δεν φέρει τραυματισμούς.

Σε επόμενο στάδιο αναμένονται τα αποτελέσματα της τοξικολογικής και της ιστολογικής έκθεσης.


Όσα δήλωσε η σύζυγός του

Συντετριμμένη είναι με την τραγική εξέλιξη της εύρεσης της σορού του 67χρονου η οικογένειά του, ωστόσο η σύζυγος του Δρ Μόσλεϊ, Δρ Κλερ Μπέιλι Μόσλεϊ, είπε ότι η οικογένειά «παρηγορείται από το γεγονός ότι σχεδόν κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του».

Όπως πρόσθεσε: «Έκανε μια απίστευτη ανάβαση, πήρε τη λάθος διαδρομή και κατέρρευσε σε σημείο όπου δεν μπορούσαν να τον βρουν εύκολα οι ομάδες διάσωσης».

Τέλος, η Κλερ Μπέιλι Μόσλεϊ σχολίασε για τον σύζυγό της: «Είχαμε μια απίστευτα τυχερή ζωή μαζί», και πρόσθεσε «αγαπηθήκαμε πολύ και ήμασταν τόσο χαρούμενοι μαζί». Το ζευγάρι είχε δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια, ενώ έχουν αποκτήσει μαζί τέσσερα παιδιά.