Την ανιψιά του, η οποία είναι και νονά του παιδιού του, προσπάθησε να βιάσει και εν τέλει δολοφόνησε, πιθανόν με απανωτά χτυπήματα με κατσαβίδι, ο 37χρονος Σ.Σ. ο οποίος το πρωί της Τρίτης, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πύργου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Ο 37χρονος, αρνείται έως και αυτή την ώρα να αποκαλύψει τον λόγο για τον οποίο μετέφερε με το όχημα του 30 χιλιόμετρα μακριά από τη Μουριά του Πύργου, όπου βρίσκεται το σπίτι της ανήλικης, την 11χρονη. Επιμένει να μην απαντά στην συγκεκριμένη ερώτηση, ούτε όμως και το που βρίσκεται το όπλο της δολοφονίας.

Πύργος: Ο 37χρονος έκανε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα για τον εντοπισμό της 11χρονης

Ο ίδιος ο καθ’ ομολογίαν δράστης απλώς επιβεβαιώνει πως αυτός σκότωσε την 11χρονη, σε ένα χωράφι στην περιοχή Καταράχι του δήμου Ανδραβίδας, κοντά στα Λεχαινά. Ο 37χρονος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, ένα εκ των οποίων η 11χρονη Βασιλική μαζί με τη μητέρα της βάφτισαν. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σύζυγος του κατηγορούμενου, είναι ξανά έγκυος στο 5ο τους παιδί.

Από το βράδυ της Κυριακής, λίγο μετά τις εννέα που εξαφανίστηκαν τα ίχνη της 11χρονης κοπέλας, το χωριό Μυρτιά, ήταν στο …πόδι. Ανάμεσα σε αυτούς που αναζητούσαν το κορίτσι, ήταν και ο θείος της, ξάδελφος της μητέρας της 11χρονης. Μάλιστα, έκανε και κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας πληροφορίες.

Η ανάρτηση του 37χρονου

anartisi37xronou

 

Μόνο που οι κοινοποιήσεις διεκόπησαν απότομα όταν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, τον κάλεσαν για κατάθεση, καθώς είχε βρεθεί υλικό από κατάστημα στη Μουριά, όπου εμφάνιζε το όχημα του να βγάζει «αλάρμ» και λίγο αργότερα να επιβιβάζεται η 11χρονη. Γνώριζε ότι είναι ο θείος της και πίστευε ότι θα την μετέφερε στο σπίτι του παππού της, λίγες εκατοντάδες μέτρα παρακάτω.

Επιχείρησε να βιάσει την αδικοχαμένη 11χρονη

Ωστόσο, ο 37χρονος είχε άλλα σχέδια στο μυαλό του. Οδήγησε την νονά του παιδιού του στο χωράφι που βρίσκεται σχεδόν μισή ώρα μακριά και εκεί, όπως όλα δείχνουν, προσπάθησε να την βιάσει. Όταν όμως η Βασιλική αντιστάθηκε και του αποκάλυψε πως θα τα πει όλα στους γονείς της, εκείνος προφανώς φοβήθηκε και με ένα κατσαβίδι άρχισε να την καρφώνει στο λαιμό.

Ο ιατροδικαστής Πάτρας Ανδρέας Γκότσης, δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσα χτυπήματα φέρει το κορίτσι, κάτι που αναμένεται να προκύψει το πρωί της Τρίτης, στο Νεκροτομείο Πατρών, κατά την διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης. Αυτό που επίσης θέλουν να μάθουν οι αστυνομικοί είναι εάν η Βασιλική έπεσε θύμα των αρρωστημένων διαθέσεων του θείου της.

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν με την κατηγορία βιασμού ανήλικης

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης είναι ξάδελφος της μητέρας της 11χρονης. Είναι ο άνθρωπος που είχε πρόσβαση στο σπίτι τους, χωρίς να έχει αφήσει κανένα δικαίωμα για τον τρόπο που συμπεριφερόταν στην 11χρονη. Παρά το γεγονός ότι το 2017, είχε συλληφθεί με την κατηγορία του βιασμού ενός 14χρονου κοριτσιού.

Το Πρωτόδικο δικαστήριο είχε γίνει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου, όπου καταδικάστηκε για την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου κάτω των 15 ετών. Όμως, με απόφαση του δικαστηρίου, δεν φυλακίστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την διεξαγωγή του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Το οποίο όπως όλα δείχνουν, θα βρει κρατούμενο των φυλακών τον 37χρονο Σ.Σ., για την υπόθεση της δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής.

Αυτό που ερευνούν οι αστυνομικοί επίσης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκύψει κάποιο σοβαρό εύρημα είναι εάν ο 37χρονος, δρούσε από μόνος του ή εάν είχε συνεργό.