Πειθαρχικά ελέγχεται πλέον η μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, χρονικής διάρκειας… 90 ημερών, την οποία έλαβε μία από τις γιατρούς της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων.

Η μακροχρόνια αναρρωτική άδεια της γιατρού φέρεται να έχει προβληματίσει ακόμη και την ίδια την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς με αυτόν τον τρόπο ετέθη ήδη εν αμφιβόλω η απρόσκοπτη και αυτόνομη λειτουργία της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του ιδρύματος, Γιώργου Μπέα, πάντως, οι εναπομείναντες δύο πνευµονολόγοι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων θα επιµεριστούν στις δύο παθολογικές κλινικές του ιδρύματος.

“Ουσιαστικά δεν έχουµε αναστολή λειτουργίας της πνευµονολογικής κλινικής, αλλά προσωρινή συλλειτουργία της µε τις παθολογικές κλινικές μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπέας, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί οριστικά το ενδεχόμενο το νοσοκομείο Χανίων να μην μπορεί στο εξής να υποδέχεται πνευμονολογικά περιστατικά