Στο σημείο όπου εντοπίστηκε φαίνεται ότι δολοφονήθηκε από τον θείο της η 11χρονη στην Ηλεία, όπως ανέφερε για την υπόθεση δολοφονίας που έχει σοκάρει το πανελλήνιο η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωσταντία Δημογλίδου.

Η κυρία Δημογλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ περιέγραψε πώς η αστυνομία έφτασε στον 37χρονο δράστη, μετά τη δήλωση εξαφάνισης της 11χρονης. «Λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας δηλώθηκε η εξαφάνιση από τον πατέρα. Άμεσα αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν από βιντεοληπτικό υλικό να ταυτοποιήσουν το αυτοκίνητο του καθ’ ομολογίαν δράστη. Στη συνέχεια τις πρωινές ώρες προσήχθη και τελικά κατάφεραν να του αποσπάσουν ομολογία λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι», είπε αρχικά η κυρία Δημογλίδου.

«Μάλλον εκεί δολοφόνησε το παιδί. Δεν μεταφέρθηκε νεκρό σε αυτό το σημείο. Το δολοφόνησε και το εγκατέλειψε. Στη συνέχεια έφτασε ο ιατροδικαστής, ο οποίος μακροσκοπικά δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερα στοιχεία, σήμερα αναμένεται να εξεταστεί η σορός», συνέχισε.

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Συντετριμμένη η μητέρα της - "Τι θα τράβηξε, τι θάνατο θα είχε"

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1wye3havlap)

Δημογλίδου: Ο δράστης δεν απαντά εάν κακοποίησε σεξουαλικά το παιδί

Ο δράστης είχε απασχολήσει στο παρελθόν καθώς είχε συλληφθεί για βιασμό το 2017. «Οι αστυνομικοί, τους δίνει το δικαίωμα το παρελθόν του δράστη, να θεωρούν ότι τα κίνητρα του συγκεκριμένου ήταν σεξουαλικά, καθώς στο παρελθόν, το 2017, είχε ξανασυλληφθεί από την ίδια υπηρεσία για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου, μίας 14χρονης. Είχε δικαστεί το 2020 στη Ζάκυνθο, όμως ήταν ελεύθερος γιατί τότε του έδινε ο νόμος το δικαίωμα με περιοριστικούς όρους. Δεν φυλακίστηκε ποτέ ούτε εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η απόφαση».

Όπως ανέφερε η κυρία Δημογλίδου, σχετικά με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί, ο δράστης της υπόθεσης έδινε το παρών στο αστυνομικό τμήμα και «για αυτό οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή που ταυτοποίησαν το άτομο αυτό ήξεραν για ποιον άνθρωπο μιλάμε».

«Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, ο άνθρωπος αυτός δεν είχε απασχολήσει με τέτοιου είδους αδικήματα ξανά την ΕΛ.ΑΣ.. Συνέχιζε και έδινε το παρών, όπως ήταν οι περιοριστικοί του όροι, μέχρι και το χθεσινό πρωθινό που προσήχθη και συνελήφθη μετά την ομολογία του» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα για το εάν προηγήθηκε σεξουαλική επίθεση στην ανήλικη, πριν τη δολοφονία, η κυρία Δημογλίδου απάντησε: «Δεν έχει απαντήσει ο δράστης, παρόλο που έχει ερωτηθεί πολλές φορές. Δεν έχει απαντήσει ποιο ήταν το κίνητρό του για να σκοτώσει το μικρό παιδί».

Μεταξύ άλλων η κυρία Δημογλίδου τόνισε: «Από το υλικό που έχει η αστυνομία στη διάθεσή της φαίνεται ότι το παιδί εισέρχεται στο όχημα του δράστη με τη θέλησή του και είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί ανήκει στο οικογενειακό του περιβάλλον. Αν δικαζόταν σήμερα ο άνθρωπος αυτός θα βρισκόταν στη φυλακή με την αλλαγή του ποινικού κώδικα».