Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία από τον 37χρονο θείο της.

*Διαβάστε εδώ: Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Ξεσπά η μητέρα του καθ' ομολογίαν δράστη - "Το παιδί μου είναι μάλαμα, το έμπλεξαν"

Η 11χρονη Βασιλική είχε εξαφανιστεί από το χωριό Μυρτιά στην Ηλεία από το βράδυ της Κυριακής 9/06, και τελικά εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Δευτέρας 10/06, σε ένα χωράφι που απείχε 25 χιλιόμετρα από το σπίτι του θείου της.


Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον 37χρονο, ερευνούν το ενδεχόμενο να ασέλγησε πάνω της πριν τη σκοτώσει με κατσαβίδι.

Υπενθυμίζεται ότι η 11χρονη Βασιλική έφερε στον λαιμό της τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και ο 37χρονος φέρεται να ομολόγησε με κυνικό τρόπο τη δολοφονία της.

Άλλωστε, ήταν και αυτός που έδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που ήταν νεκρή.

Μέχρι τώρα, πάντως, ο 37χρονος δεν έχει πει αν ασέλγησε στο παιδί, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποπειράθηκε να κακοποιήσει τη Βασιλική, εκείνη να αντιστάθηκε, κι έτσι να τη σκότωσε.

Σε κάθε περίπτωση, την οριστική απάντηση θα τη δώσει ο ιατροδικαστής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1x0hbcez48x)


Είχε καταδικαστεί για βιασμό ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής

Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο της ασέλγειας του παιδιού λόγω του παρελθόντος του δράστη.

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό ανήλικης κάτω των 15 ετών σε εννέα έτη κάθειρξης και παρέμενε ελεύθερος με αναστολή, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.

Συγκεκριμένα, είχε κατηγορηθεί πως το 2017, χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι μια ανήλικη στην περιοχή της Μυρτιάς και ύστερα τη βίασε. Η υπόθεση είχε εκδικαστεί στο ΜΟΔ Ζακύνθου το 2020 και παρά την καταδίκη του, δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Γιώργος Καλλιακμάνης: Περιμένουμε την ιατροδικαστική

Αναφερόμενος στην άγρια δολοφονία της 11χρονης, ο αστυνομικός αναλυτής Γιώργος Καλλιακμάνης σημείωσε: «Αυτό το κοριτσάκι είπε ότι θα πάει στον παππού του. Έλειπε ο παππούς του από το σπίτι και πήγε στην πλατεία. Πήγαινε συχνά στην πλατεία και έπαιζε με άλλα παιδάκια. Κάποια στιγμή φαίνεται ένα μαύρο αυτοκίνητο που ανάβει τα αλάρμ, σταματάει μπροστά στο κορίτσι. Δηλώνεται εξαφάνιση περίπου στις 03.00 τη νύχτα. Η Αστυνομία δεν το πήρε ως απλό περιστατικό. Έτρεξαν, μάζεψαν στοιχεία, την επόμενη ημέρα μπόρεσαν να βρουν ότι στο μαύρο αυτοκίνητο επιβιβάστηκε ένας τύπος τον οποίο τον προσήγαγαν και αυτός ομολόγησε ότι σκότωσε το παιδί και έδειξε το σημείο που το είχε αφήσει. Ήταν σε ένα χωράφι με κάτι καλαμιές. Από ό,τι λέει ο ίδιος το σκότωσε στο ίδιο σημείο. Αυτός ο άνθρωπος είχε ποινικό παρελθόν, είχε συλληφθεί πριν χρόνια για βιασμό ανηλίκου».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, «αυτός ο άνθρωπος ήταν ξάδερφος της μητέρας και κουμπάρος της οικογένειας, όποτε το παιδί ένιωθε άνετα, δεν φοβήθηκε. Να δούμε αν υπάρχουν προγενέστερα περιστατικά που έχουν να κάνουν με αυτόν τον τύπο και με το παιδί. Περιμένουμε την ιατροδικαστική. Από ό,τι είπε ο ίδιος, ήθελε να έρθει σε ερωτική συνουσία με το παιδί, το παιδί δεν δέχτηκε και αντιστάθηκε. Θα δούμε αν το παιδί είναι βιασμένο και θα δούμε αν κάποιος το βίαζε καιρό».


Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας στην Ηλεία

Η 11χρονη Βασιλική το βράδυ της Κυριακής είχε πει στην μητέρα της ότι θα πήγαινε στο σπίτι του παππού της, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το δικό τους, όμως δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ.

Στην ανάλυση από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, διαπιστώθηκε ότι ένα όχημα πλησίασε την 11χρονη και εκείνη επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, γεγονός που οδήγησε στο συμπέρασμα πως γνώριζε τον οδηγό, ο οποίος τελικά ήταν ο θείος.

Οι Αρχές προχώρησαν αρχικά στην προσαγωγή του 37χρονου ο οποίος στη συνέχεια ομολόγησε πως ήταν αυτός που σκότωσε την ανήλικη.

Από την πρώτη στιγμή που η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης της, η Αστυνομία αναζήτησε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.