Με εντολή της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα, θα διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο καθ' ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής.

Το 2020 ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος καταδικάστηκε για βιασμό 14χρονης ανήλικης σε κάθειρξη εννέα ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου, ωστόσο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία το δικαστήριο του χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Στον 37χρονο επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι και συγκεκριμένα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του -ζούσε στον νομό Ηλείας- και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή τη 14χρονη.

Κατά συνέπεια, με την αναστολή της ποινής ο 37χρονος δολοφόνος δεν μπήκε ποτέ στη φυλακή. Ο νόμος τότε του επέτρεπε να παραμένει ελεύθερος με περιοριστικούς τρόπους, ωστόσο, αν δικαζόταν σήμερα, θα έμπαινε στη φυλακή.

Έτσι, το βράδυ της Κυριακής, έχοντας παραμείνει ουσιαστικά ατιμώρητος για τον βιασμό ενός 14χρονου παιδιού, σκότωσε την 11χρονη Βασιλική, παιδί της ξαδέλφης του.

Σημειώνεται, δε, πως ήδη η δίκη του 37χρονου για τον βιασμό της ανήλικης σε δεύτερο βαθμό είχε αναβληθεί δύο φορές, μία γιατί δεν είχε δικηγόρο και μία λόγω της αποχής, με αποτέλεσμα να έχει προγραμματιστεί για το 2025.