Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως για τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία από τον 37χρονο θείο της.

*Διαβάστε εδώ: Άρειος Πάγος: Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο το δολοφόνο της 11χρονης στην Ηλεία

Υπενθυμίζεται ότι η 11χρονη Βασιλική είχε εξαφανιστεί από το χωριό Μυρτιά στην Ηλεία από το βράδυ της Κυριακής 9/06 και εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Δευτέρας 10/06, σε ένα χωράφι που απείχε 25 χιλιόμετρα από το σπίτι του θείου της.

Σήμερα, Τρίτη 11/06, ο 37χρονος δράστης λίγο πριν οδηγηθεί στα Δικαστήρια, αποκάλυψε στις αστυνομικές Αρχές το κίνητρο της δολοφονίας της 11χρονης, λέγοντας πως λίγο πριν σκοτώσει, αποπειράθηκε να συνευρεθεί μαζί της.

«Της πρότεινα να συνευρεθούμε. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της και την σκότωσα με το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο», φέρεται να υποστήριξε ο δράστης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1x17osbwt1l)

Σημειώνεται πως το παιδί ή έφερε στο λαιμό του τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και ο 37χρονος φέρεται να ομολόγησε με κυνικό τρόπο τη δολοφονία της.
Άλλωστε, ήταν και αυτός που έδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που ήταν νεκρή.

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό ανήλικης κάτω των 15 ετών σε εννέα έτη κάθειρξης και παρέμενε ελεύθερος με αναστολή, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.

Συγκεκριμένα, είχε κατηγορηθεί πως το 2017 χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι μια ανήλικη στην περιοχή της Μυρτιάς και ύστερα τη βίασε.

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί στο ΜΟΔ Ζακύνθου το 2020 και παρά την καταδίκη του, δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1x0hbcez48x)

«Δεν πιστεύαμε ότι αυτός ο μπάσταρδος θα έκανε αυτό το πράγμα»

Ένας θείος της 11χρονης ξέσπασε, μιλώντας στο «Πρωινό», κατά του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου.

«Ο Σπύρος έφυγε εννιά παρά τέταρτο και ήρθε η αστυνομία και τον μάζεψε. Τον βρήκαν από μία κάμερα του καφέ που τη φόρτωσε. Το κοριτσάκι 11 χρονών. Έχει οικογένεια, έχει πέντε παιδιά! Αν τον δούμε μπροστά μας, θα τον εκτελέσουμε, θα τον κρεμάσουμε. Πες ότι ήταν ένα δικό μου παιδί!», είπε οργισμένος.

«Μάλλον το κοριτσάκι απ’ ό,τι έχουμε καταλάβει όλοι, το εκβίαζε και μάλλον θα του είπε θα το μαρτυρήσω στη μαμά μου και στον μπαμπά μου και μάλλον το πήρε το παιδί και το σκότωσε. Το βίασε και το σκότωσε. Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα στην αστυνομία, πήγαν οι δικοί μου, τα αδέλφια μου, όλοι, δεν μπορούν να μπουν μέσα, θα τον σκοτώσουν. Ούτε τη μάνα του, ούτε τον πατέρα του αφήνουν να μπουν μέσα στο τμήμα στον Πύργο. Ήταν ένα μικρό κοριτσάκι. Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα, δεν περιμέναμε ότι αυτός, αυτός ο μπάσταρδος ότι θα κάνει αυτό το πράγμα», κατέληξε ο άνδρας.


Το χρονικό του εγκλήματος

Η 11χρονη Βασιλική, το βράδυ της Κυριακής 9/06, είχε πει στην μητέρα της ότι θα πήγαινε στο σπίτι του παππού της, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το δικό τους, όμως δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ.

Στην ανάλυση από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, διαπιστώθηκε ότι ένα όχημα πλησίασε την 11χρονη και εκείνη επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, γεγονός που οδήγησε στο συμπέρασμα πως γνώριζε τον οδηγό, ο οποίος τελικά ήταν ο θείος.

Οι Αρχές προχώρησαν αρχικά στην προσαγωγή του 37χρονου ο οποίος στη συνέχεια ομολόγησε πως ήταν αυτός που σκότωσε την ανήλικη.

Από την πρώτη στιγμή που η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης της, η Αστυνομία αναζήτησε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.