Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, την ώρα που το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. προσέγγισε το σημείο για να οδηγηθεί ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ώστε να του ασκηθεί ποινική δίωξη και ακολούθως να απολογηθεί στον ανακριτή.

Αποδοκιμασίες στον φονιά της 11χρονης

Με την οργή να ξεχειλίζει, οι συγγενείς του κοριτσιού και φίλοι της οικογένειας περίμεναν με άγριες διαθέσεις τον 37χρονο και, μόλις πλησίασε συνοδεία αστυνομικής δύναμης, έπεσαν πάνω του, όρμησαν στο περιπολικό, για να τον λιντσάρουν, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο 37χρονος δεν μπορούσε να μπει στο κτίριο λόγω του κόσμου που είχε μαζευτεί στο σημείο.

hleia_entasi001
hleia_entasi002
hleia_entasi003
hleia_entasi004
hleia_entasi005
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1x2ms26bn0p)

Τελικά, λόγω των επεισοδίων, η μεταγωγή του 37χρονου δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ελήφθη απόφαση να φύγει το περιπολικό για λόγους ασφαλείας. Σημειώνεται πως ακόμα και αφότου έφυγε το περιπολικό η κατάσταση στο σημείο δεν εκτονώθηκε, αφού τα επεισόδια συνεχίστηκαν.


vasilikh-1

hleia_dikastririo006

Αυξημένη αστυνόμευση

Από νωρίς στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου υπάρχει αυξημένη αστυνόμευσηΣύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και συγχωριανοί της 11χρονης με μια φωτογραφία της στα χέρια. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της.

hleia_dikastririo001
hleia_dikastririo002
hleia_dikastririo003
hleia_dikastririo004
hleia_dikastririo005
hleia_dikastririo007

Παράλληλα, κατά τις πληροφορίες, ο εισαγγελέας που θα χειριστεί τη φρικαλέα υπόθεση αναμένεται να μελετήσει το υλικό της δικογραφίας και να ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού του ανήλικου κοριτσιού.

Δικαίωση ζητούν οι συγγενείς της 11χρονης

Το χρονικό της τραγωδίας στην Ηλεία

Υπενθυμίζεται πως ο 37χρονος έχει ήδη ομολογήσει ότι σκότωσε την 11χρονη, ενώ όσον αφορά το κίνητρο της δολοφονίας, όπως προκύπτει από την προανάκριση που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, όταν το θύμα αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, την έριξε στο έδαφος και την έπληξε με κατσαβίδι πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στον λαιμό της, με αποτέλεσμα τον θάνατο της ανήλικης.

Διαβάστε ακόμα: Ηλεία: Το σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της Βασιλικής

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σορό της 11χρονης και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς τη με ξερά χόρτα. Νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 9ης Ιουνίου, παρέλαβε με το αυτοκίνητό του την 11χρονη από τη Μυρτιά του Δήμου Πύργου και τη μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας, με σκοπό να συνευρεθεί μαζί της.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1x1p9hd4jb5)