Στον «φούρνο» μπαίνει η χώρα από σήμερα, Τρίτη 11/06, με την κορύφωση του καύσωνα να αναμένεται την Πέμπτη 13/06.

*Διαβάστε εδώ: Καύσωνας: Νέα προειδοποιήση από την ΕΜΥ - Τετάρτη και Πέμπτη οι πιο ζεστές ημέρες, δροσίζει το Σαββατοκύριακο

Ειδικότερα, η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σύντομα το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και η θερμοκρασία θα κάνει θεαματική «βουτιά», ενώ παράλληλα θα εκδηλωθούν επικίνδυνες καταιγίδες.


Σάκης Αρναούτογλου: Ανάσα δροσιάς από το Σάββατο

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σάκη Αρναούτογλου, η θερμοκρασία από τους 40 σε μερικές περιοχές θα φτάσει στους 32 το ερχόμενο Σάββατο, δίνοντάς μας μια μικρή ανάσα δροσιά.


Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επικίνδυνες καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν προς τα κεντρικά και βόρεια

«Σε κλοιό καύσωνα αρκετές περιοχές της χώρας μας τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο να προσεγγίζει και τους 43° βαθμούς κελσίου σε εσωτερικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Δυσκολότερη η κατάσταση στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου η θερμοκρασία θα βρίσκεται κοντά στους 30° βαθμούς ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από την Παρασκευή θα ενισχυθούν οι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εκτοπίζοντας αυτή την πολύ θερμή αέρια μάζα προς τα ανατολικά και νότια ενώ επικίνδυνες καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν προς τα κεντρικά και βόρεια», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.