Ξεσπά κατά του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 11χρονης Βάσιας στην Ηλεία, ο οποίος αποπειράθηκε να βιάσει και την αδελφή του όταν εκείνη ήταν 14 ετών.

«Θέλω να μπει φυλακή αυτό το καθοίκι, γιατί μπορεί να σκότωνε την αδερφή μου. Αυτό το καθοίκι δεν πρέπει να είναι έξω. Γιατί σκότωσε το πρώτο, το δεύτερο όμως; Δόξα τω Θεώ που δεν σκότωσε και την αδελφή μου που έπεσε από το μηχανάκι και έφυγε».

Ήταν Μάρτιος του 2017 όταν ο δράστης επιχείρησε να οδηγήσει με τη βία την ανήλικη σε μια ερημική παραλία με σκοπό να τη βιάσει. Το κοριτσάκι με ελιγμούς κατόρθωσε να του ξεφύγει και αμέσως αποκάλυψε στην οικογένεια τι της είχε συμβεί.

«Το 2017, ήταν 9 παρά, περνάει η αδελφή μου και σταματάει αυτός. Παίρνει την αδελφή μου πάνω στο μηχανάκι και η αδελφή μου έσκουζε, φώναζε, την παίρνει ζοριστά. Έφυγε γρατζουνισμένη, έφτασε σπίτι μου, τη βλέπουμε. Ποιος σε πείραξε; Ο Σπύρος».



Εκείνη την ημέρα η ανήλικη μαζί με τον πατέρα της κατήγγειλε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και σχηματίσθηκε δικογραφία.

Η ανήλικη συνοδευόταν από τον πατέρα της και κατήγγειλε ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος την οδήγησε με τη χρήση σωματικής βίας σε ερημική παραλία, η οποία βρίσκεται δίπλα από πεντάστερο ξενοδοχείο και την εξανάγκασε σε συνουσία.

Ο δράστης καταδικάστηκε το 2020 για τον βιασμό και την ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι το εφετείο.

«Εμείς δεν κάναμε καταγγελία, τον χτυπήσαμε και τον στείλαμε στο νοσοκομείο. Εμείς δεν πάμε δικαστικά γιατί ο νόμος που έχουμε μόνο τους κλείνει μέσα», είπε ο αδερφός της 14χρονης.

Μετά την άγρια δολοφονία της 11χρονης Βάσιας, ο φάκελος της παλιάς υπόθεσης ξανάνοιξε και πλέον ύστερα από παρέμβαση του Αρείου Πάγου διερευνάται γιατί ο άνθρωπος που είχε καταδικαστεί για βιασμό παιδιού κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον 37χρονο.

Τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης ερευνούν αν υπάρχουν ευθύνες των δικαστών που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο χωρίς αιτιολογία, παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη.

"Ήθελε να τη σκοτώσει"


Μιλώντας αποκλειστικά στο Live News και τη Ρία Τσοχαντάρη η αδερφή της 14χρονης που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 37χρονο περιέγραψε τις δραματικές στιγμές, αλλά και τον τρόμο που έζησε η ανήλικη.

«Της είπε "έλα να σου πω", την πήγε πιο πέρα και τη χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι. Την έβαλε στο μηχανάκι και την έφτασε εκεί κάτω. Μόλις άνοιξε τα μάτια της λέει "τι κάνω εγώ εδώ;". Της είχε πάρει το κινητό και το είχε κλείσει».

«Της είπε "σκάσε" όταν η αδερφή μου είπε "τι κάνω εγώ εδώ;". Έρχεται η αδερφή μου και μας τα λέει. Είχε χτύπημα στο κεφάλι, είχε γρατσουνιές στον λαιμό της, του είχε κάνει γρατσουνιές στον λαιμό. Του λέει "δεν θα πω τίποτα, αρκεί να πάω σπίτι μου", γιατί αυτός ήθελε να τη σκοτώσει. Την είχε πιάσει από τον λαιμό».

Όπως είπε η αδερφή της 14χρονης, κανένας δεν πίστεψε όσα υποστήριζε η 14χρονη.

«Την έβγαζαν ψεύτρα και δεν την πίστευαν. Τώρα που έγινε αυτό με τη Βασιλική, είδατε όμως;».

Ηλεία: "Δεν θέλω να τον ξέρω, δεν έχω αδερφό", δηλώνει ο αδελφός του 37χρονου δράστη


Ο αδελφός του 37χρονου που δολοφόνησε την 11χρονη ανιψιά του, όπως ομολόγησε ο ίδιος, μίλησε στο Live News.

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί το σκηνικό της δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής από τον 37χρονο θείο της στην Ηλεία, ο οποίος μόλις δέχτηκε την άρνησή της να συνευρεθεί μαζί του, εκείνος την κατακρεούργησε με το κατσαβίδι.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της άπραγης ανηλίκου, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Ο 37χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (14/06/2024) ενώπιον της ανακρίτριας για τις πράξεις που του έχουν αποδοθεί.

Μετά από όλα αυτά η εκπομπή του Live News επικοινώνησε με τον αδελφό του 37χρονου που δολοφόνησε την 11χρονη ανιψιά του, όπως ομολόγησε ο ίδιος, ο οποίος ανέφερε: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει στο μυαλό του. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό, τι τον έπιασε να πάει να το κάνει αυτό. Είχε κατηγορηθεί πάλι για βιασμό, αλλά μας λέγανε ότι βγήκανε καθαρές οι εξετάσεις και δεν έχει καμία δουλειά. Ότι ήταν αθώος».

«Μέρα-νύχτα ήτανε μαζί, ήταν με τους γονείς της κοπέλας, με την κοπέλα, ήταν όλη μέρα-νύχτα μαζί. Εγώ δεν μπορώ να αντικρίσω την οικογένεια που είναι πρώτα μου ξαδέρφια και ντρέπομαι να αντικρίσω την οικογένεια και να πάω να τους πω τι; Τα συλλυπητήριά μου; Να τους κοροϊδεύω μέσα στα μούτρα; Με το καρφί… αυτός δεν θέλει φυλάκιση, αυτός θέλει σκότωμα, τι αδερφός μου...».

«Έχει τέσσερα παιδάκια και πάει για το πέμπτο. Αυτά τα παιδάκια τι φταίνε; Αυτά τα παιδάκια τα έχω τώρα εγώ. Τι φταίνε; Ζητάνε τον πατέρα τους και δεν ξέρουμε τι να τους πούμε. Τι να τους πούμε; Ότι σκότωσε και μπήκε φυλακή; Δεν ξέρουμε, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει. Δεν ξέρω. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, ήπιε τίποτα, του δώσανε τίποτα; Δεν ξέρω».

«Εγώ πλέον δεν τον θέλω, δεν τον ξέρω. Δεν έχω εγώ αδερφό αυτόν. Με έκανε εμένα να κλειδωθώ μέσα στο σπίτι, ντρέπομαι να αντικρίσω το σόι μου στα μούτρα, να μην μπορώ να μιλήσω, να βγω έξω στην κοινωνία. Έξι σπίτια. Μαζί με της οικογένειάς του έξι σπίτια έχει κλείσει».