Πληθαίνουν τα περιστατικά τηλεφωνικών απατών στην Ελλάδα, με την τελευταία περίπτωση να αφορά στον Δήμο Καμένων Βούρλων στη Φθιώτιδα, όπου επιτήδειοι φαίνεται να προσπαθούν να αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για να μπορέσουν να εισέλθουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σε ανακοίνωση για τα περιστατικά, ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Ηλίας Κυρμανίδης, μιλά για ανθρώπους που παριστάνουν τους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, προκειμένου να πείσουν ανυποψίαστα θύματα να παραχωρήσουν τα στοιχεία τους και έπειτα εκείνοι να τους αποσπάσουν χρήματα.

Η ανακοίνωση του δήμου

«Ο Δήμος Καμένων Βούρλων δεν ζητά σε καμία περίπτωση κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς! Συνεπώς κάθε τέτοιο τηλεφωνικό αίτημα είναι απόπειρα εξαπάτησης!», σημειώνει με έμφαση ο κ. Κυρμανίδης, που κάνει λόγο για «τέτοιες προσπάθειες μέσω τηλεφωνημάτων που έγιναν σε δημότες», αναφέρει η ανακοίνωση, όπως παρατίθεται στο Lamia Report.

«Επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι καλούν από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, προσπαθώντας να αποσπάσουν ευαίσθητα στοιχεία όπως ΑΦΜ, κωδικούς ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών κ.λπ. Συστήνουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απέχετε από οποιαδήποτε παροχή ατομικών στοιχείων όπως τα παραπάνω», επιμένει ο κ. Κυρμανίδης που ζητεί την προσοχή σας ώστε να μην πέσετε θύμα απάτης.