Ο µικρός Γιάννης Παπαστεφανάκης είναι ένα από τα πρόσωπα του τελικού του Conference League µεταξύ του Ολυµπιακού και της Φιορεντίνα. Ο µαχητής της ζωής από την Αµφισσα µίλησε στο «Secret» για την καθηµερινότητά του, την αγάπη του για το µπουζούκι, την επιθυµία του να γίνει αθλητικός δηµοσιογράφος και για το πώς έγινε φανατικός του ΠΑΟΚ. Συγκινεί λέγοντας πως το όνειρό του είναι να «µπει όρθιος στο γήπεδο της Τούµπας».

Πώς ένιωσες όταν κέρδισε ο Ολυµπιακός;

Ενθουσιάστηκα που κέρδισε ο Ολυµπιακός. Το ευχήθηκα µέσα από την καρδιά µου και έπιασε η ευχή µου. Θα ήθελα την οµάδα µου σε αυτόν τον τελικό, αλλά δεν τα καταφέραµε.

Τι σου είπε ο πρόεδρος;

Ο πρόεδρος ήρθε κοντά µου µετά το τέλος και µου είπε ότι τους το ευχήθηκα και έγινε πραγµατικότητα. Εγώ του απάντησα ότι η ευχή µου έβγαινε από την καρδιά µου. Με ρώτησε αν θέλω κάτι και εγώ ζήτησα τη φανέλα του Ελ Κααµπί.

Πώς σου φέρθηκαν οι παίκτες;

Ολη η οµάδα µε έκανε µια αγκαλιά. Μου έφεραν το κύπελλο και το σηκώσαµε παρέα και τους ευχαριστώ πολύ!

Θυµάσαι κάτι συγκεκριµένο που σου είπε κάποιος;

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης ήρθε κοντά µου και µου είπε ότι του το είχα πει πως θα το πάρουν και πραγµατοποιήθηκε. Με πήρε µαζί του και κάναµε τον γύρο του θριάµβου. Στον αγώνα µε τον ΠΑΟΚ είδαµε ότι ο Τζολάκης σε πλησίασε. Φορούσες µάλιστα και τη φανέλα της οµάδας του ΠΑΟΚ. Τι είπατε µεταξύ σας; Ηρθε κοντά µου, µε έκανε µια αγκαλιά, του είπα ότι είναι το καλύτερο παιδί και του ευχήθηκα να πάρουν το Conference. Του είπα ότι είµαστε και συντοπίτες, αφού και η δική µου καταγωγή είναι από την Κρήτη. Είµαστε καλά παιδιά εµείς οι Κρητικοί.

Πώς προέκυψε η αγάπη σου για το ποδόσφαιρο;

Ο παππούς µου και η θεία µου ασχολούνταν µε το ποδόσφαιρο. Η µαµά µου είναι ΑΕΚ, όπως και τα αδέρφια µου, κι εγώ δεν είχα άλλη επιλογή µικρότερος. Μια µέρα όµως ήρθε ο νονός µου στο σπίτι και η µαµά µού φορούσε µια µπλούζα της ΑΕΚ. Ο νονός τότε µου είπε ότι από δω και στο εξής θα είµαι ΠΑΟΚ. Αρχισε και µου έστελνε µπλούζες του ΠΑΟΚ, τσάντες, τετράδια και άλλα πράγµατα. Μου µιλούσε πολύ για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ µπήκε βαθιά στην καρδιά µου και δεν πρόκειται να βγει.

Πες µας πώς περνάς την ηµέρα σου. Τι σου αρέσει να κάνεις;

Η ηµέρα µου είναι µια ηµέρα ενός τυπικού εφήβου. Πάω στο Μουσικό Σχολείο Αµφισσας στη Β’ Γυµνασίου. Μου αρέσει πολύ η µουσική. Θέλω να παίξω µπουζούκι, αλλά δυσκολεύοµαι λίγο. Τραγουδάω βέβαια αρκετά καλά. Μετά το σχολείο, διάβασµα, γυµναστική, τον τελευταίο καιρό βόλτες µε το ποδήλατο που µου έκανε δώρο η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο κύριος Μελισσανίδης, πολύ PlayStation και καµιά βόλτα µε τα φιλαράκια.

Σου χάρισε το µετάλλιο κάποιος παίκτης;

Μου χάρισε το µετάλλιό του ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης όταν πήραµε το πρωτάθληµα. Του το έδωσα όµως πίσω, γιατί ήταν δικό του, το κέρδισε µε την αξία του. Στο Κύπελλο Ελλάδας µού χάρισε το µετάλλιό του ο Μλαντένοβιτς. Και στο Conference µού χάρισε το µετάλλιό του ο Κωνσταντής Τζολάκης, αλλά και σε αυτόν το έδωσα πίσω, γιατί αυτός έπρεπε να το έχει και όχι εγώ. Μου έδωσε τα γάντια του και αυτό για µένα είναι πολύ µεγάλο.

Πώς ένιωσες όταν σε πήραν οι παίκτες για να πανηγυρίσεις µαζί τους;

Μου άρεσε πάρα πολύ και εντυπωσιάστηκα από την αγάπη που έδειχνε ο κόσµος προς εµένα, αν και φορούσα µπλούζα του ΠΑΟΚ µε τον δικέφαλο στο µέρος της καρδιάς.

Σε άλλους αγώνες έχεις πάει;

Σε πάρα πολλούς. Σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην Τούµπα ήµουν εκεί. Και είναι λίγα αυτά του πρωταθλήµατος που έχασα. Εχω πάει και στα παιχνίδια της Εθνικής.

Ποιος είναι ο αγαπηµένος σου παίκτης στο ποδόσφαιρο; Οι µεγάλες µου αγάπες είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Και ο Μπράντον Τόµας – είναι τρελός, µε την καλή έννοια, και µε αγαπάει. Οµως η αλήθεια είναι ότι δεν µπορώ να ξεχωρίσω κανέναν από την αγαπηµένη µου οµάδα. Με έχουν αγκαλιάσει και άλλοι παίκτες από τις υπόλοιπες οµάδες, τους ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω την αγάπη που µου δείχνουν.

Με τι θέλεις να ασχοληθείς όταν µεγαλώσεις;

Θέλω να γίνω αθλητικός δηµοσιογράφος, αλλά και τραγουδιστής. Θέλω να περιγράφω αγώνες.

Ποιο είναι το όνειρό σου;

Το όνειρό µου είναι να µπω όρθιος στο γήπεδο της Τούµπας. Θέλω να καταφέρω να είµαι όσο το δυνατόν πιο αυτόνοµος.

Θα πας ξανά σε αγώνα του Ολυµπιακού;

Θα ξαναπάω σε αγώνα του Ολυµπιακού, σίγουρα όταν θα παίξει µε τον ΠΑΟΚ. Αλλωστε, το «Γ. Καραϊσκάκης» είναι ίσως το µόνο γήπεδο όπου δεν έχω πάει. Εύχοµαι το γήπεδο να είναι γεµάτο από οπαδούς και των δύο οµάδων όταν θα γίνει εκείνος ο αγώνας.

Ποιος θα πάρει του χρόνου το πρωτάθληµα, λες;

Ο ΠΑΟΚ, τι µε ρωτάς; Με Ραζβάν στρατηγό και πίστη στην οµάδα πάµε να σαρώσουµε.

Τι έχεις να πεις στα παιδιά που έχουν το ίδιο πρόβληµα µε εσένα;

Να µην τα παρατάνε ποτέ και να παλεύουν για τα δικαιώµατά τους. ∆εν είµαστε εξωγήινοι. Είµαστε ισότιµοι µε όλους.

Στα παιδιά με το ίδιο πρόβλημα με εμένα έχω να πω να μην τα παρατάνε ποτέ και να παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Δεν είμαστε εξωγήινοι. Είμαστε ισότιμοι με όλους.

Ποια είναι η ευχή σου που θα ήθελες να πραγµατοποιηθεί;

Να δω την οµάδα µου στον τελικό του Champions League.

*Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών