Οι Πανελλήνιες εξετάσεις συνεχίζονται, ενώ ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα δημιουργεί επιπλέον δυσκολίες για τους υποψήφιους μαθητές. Σε μια ιδιαίτερα σκληρή περίοδο για την εκπαιδευτική κοινότητα, η αφόρητη ζέστη επιτείνει την πίεση και το άγχος των εξεταζόμενων. Στη Θεσσαλονίκη, οι υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από νωρίς το πρωί, μετατρέποντας πολλές σχολικές αίθουσες σε "φούρνους", καθιστώντας δύσκολη τη συγκέντρωση και την απόδοση των μαθητών.

Στο 5ο Λύκειο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου οι εξετάσεις διεξάγονται σε προκάτ αίθουσες εδώ και μια δεκαετία, η έλλειψη κλιματισμού και ανεμιστήρων προσθέτει στην ήδη δύσκολη κατάσταση. Η διεύθυνση του σχολείου, κάλεσε τους γονείς να φέρουν από τα σπίτια τους ανεμιστήρες, ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για τις εξετάσεις.

Από νωρίς το πρωί, οι εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ δείχνουν γονείς και μαθητές να προσέρχονται στο σχολείο με ανεμιστήρες στα χέρια. Αυτή η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να προσφέρει μια ανάσα δροσιάς στους υποψήφιους και να διευκολύνει την απόδοσή τους κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Παρά τις αντιξοότητες, η εκπαιδευτική κοινότητα προσπαθεί να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές, που δίνουν τον αγώνα τους σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό καιρό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1xtrjud2eg9)