Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα Έρικ Κάλιμπετ στην Αμοργό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς τα ίχνη του χάθηκαν από το πρωί της Τρίτης (11/6). Ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε ξεκινήσει μια πεζοπορία από την Αιγιάλη προς τα Κατάπολα, ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι με εκτιμώμενο χρόνο διαδρομής περίπου 4 ώρες και 5 λεπτά, σύμφωνα με πινακίδα της διαδρομής.

Καθώς οι ώρες περνούσαν και ο 59χρονος δεν έδινε σημάδια ζωής, ο φίλος του που τον φιλοξενούσε στην Αμοργό άρχισε να ανησυχεί. Απευθύνθηκε άμεσα στο αστυνομικό τμήμα του νησιού για να δηλώσει την εξαφάνισή του. Ο Δήμος Αμοργού, σε σημερινή ανακοίνωσή του, δημοσίευσε τη φωτογραφία του εξαφανισμένου άνδρα, καλώντας όποιον έχει πληροφορίες να επικοινωνήσει άμεσα με τις αστυνομικές αρχές.

Αυτός είναι ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που εξαφανίστηκε:

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο μήνυμα που είχε στείλει ήταν στις 7.20 το πρωί της Τρίτης, 15 λεπτά αφότου ξεκίνησε την πεζοπορία, στην αδελφή του. Το μήνυμα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλάμβανε μια φωτογραφία της πινακίδας του μονοπατιού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1xtttay1mp5)