Ένα δραματικό γεγονός, τον θάνατο ενός τραυματιοφορέα του νοσοκομείου Σαντορίνης, καθώς αυτός διακομιζόταν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, μετά την αεροδιακομιδή του από τη Σαντορίνη, φέρνει με ένα βαθιά θλιβερό μήνυμά του στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του Μιχάλη Γιαννάκου έχει ως εξής:

Ένας 42χρονος συνάδελφος τραυματιοφορέας έχασε τη ζωή του νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Σαντορίνης. Εκεί που εργαζόταν από την αρχή της λειτουργίας του 8 χρόνια.

Δεν ήταν από το νησί, γι' αυτό και έμενε στο παλαιό κλειστό κέντρο υγείας, όπως και πολλοί συνάδελφοι. Πού να βρεις χρήματα να νοικιάσεις σπίτι με μισθούς 700 ευρώ;

Είμαστε πικραμένοι γιατί εάν και γνωρίζουμε ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει παθολόγο, ακτινολόγο, μικροβιολόγο, διαθέτει έναν καρδιολόγο, κράτησε από τις 9/6 τον συνάδελφο νοσηλευόμενο με υψηλότατο πυρετό στο νοσοκομείο Σαντορίνης στη βραχείας νοσηλείας. Αεροδιακομίσθηκε μόλις χθες το απόγευμα και πέθανε στο ασθενοφόρο προς το νοσοκομείο Νίκαιας μετά την αεροδιακομιδή από ανακοπή, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συναδέλφων του ΕΚΑΒ και του Νοσοκομείου Νίκαιας. Εάν είχε διακομισθεί από την πρώτη στιγμή μπορεί να ζούσε. Εάν είχε γιατρούς το νοσοκομείο Σαντορίνης μπορεί να ζούσε χωρίς να χρειασθεί διακομιδή.

Πρώτη φορά με υψηλό πυρετό πήγε στο νοσοκομείο Σαντορίνης στις 8/6 και κρίθηκε ότι δεν χρήζει εισαγωγής και επανήλθε την επόμενη ημέρα που έγινε η εισαγωγή.

Κρίμα. Φωνάζουμε τόσο καιρό, τόσα χρόνια.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους.

Ήταν εργατικός και αγαπητός συνάδελφος.

Θρηνούμε όλοι.