Μια τρομερή περιπέτεια περίμενε ένα 4χρονο κοριτσάκι και την οικογένειά που πήγαν για μπάνιο για μπάνιο την Κυριακή στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Πελασγίας, στη Φθιώτιδα, όταν το τσίμπησε το παιδί θαλάσσια ανεμώνη.

«Το κοριτσάκι μας ούρλιαξε από τον πόνο και αμέσως τρέξαμε κοντά της χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί», περιγράφει την άσχημη εμπειρία της η κα Κατερίνα, μητέρα της 4χρονης.

«Τέσσερις ακόμη άνθρωποι που άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό, άλλος σε μικρότερο που τους είχε τσιμπήσει ανεμώνη, μας εξήγησαν τι είχε πάθει το κορίτσι. Απομακρύναμε τα υπολείμματα από τα πλοκάμια και αμέσως της δώσαμε κορτιζόνη», μας λέει η μητέρα που σε συνεννόηση με την παιδίατρο της χορήγησε αντισταμινικό και πλέον χρησιμοποιούν και κορτιζονούχα αλοιφή.

«Η θεραπεία λόγω της έκτασης του οιδήματος θα πάρει τουλάχιστον έξι μήνες και θα πρέπει να μείνει μακριά από τον ήλιο όλο αυτό το διάστημα για να μη μείνει σημάδι», μας εξηγεί.

Δείτε φωτογραφίες:

anemonh-4xronh1
anemonh-4xronh


Τι είναι η θαλάσσια ανεμώνη

Η μητέρα της μικρής η κα Κατερίνα, θέλησε να μοιραστεί μαζί την συγκεκριμένη εμπειρία της προκειμένου να μας επιστήσει την προσοχή σε κάτι που φαινομενικά μοιάζει αθώο!

Η θαλάσσια ανεμώνη είναι σαρκοφάγο ζώο και όχι φυτό, η ομοιότητα του όμως με λουλούδι που προσομοιάζει με τα χρώματα της ανεμώνης, του έχουν δώσει το συγκεκριμένο όνομα.