Αύριο το μεσημέρι θα δώσει τις εξηγήσεις του ενώπιον του ανακριτή Πύργου ο 37χρονος Σπύρος Σπυρόπουλος που ομολόγησε πως προσπάθησε να βιάσει και εντέλει σκότωσε την ίδια του την ανιψιά, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο την οικογένειά της αλλά και ολόκληρο το χωριό Μυρτιά Ηλείας.

*Διαβάστε εδώ: Ηλεία: Ξεσπούν οι γονείς της 11χρονης που δολοφονήθηκε από τον θείο της - "Γιατί δεν μπήκε φυλακή για βιασμό;"

Η σύζυγος του κατηγορουμένου, που είναι έγκυος στο 5ο παιδί τους, αλλά και όλοι σχεδόν οι συγγενείς του 37χρονου ζητούν «συγγνώμη» από την οικογένεια της Βασιλικής, μην μπορώντας να πιστέψουν πως ο θείος της, αλλά και πατέρας του παιδιού που η ίδια η 11χρονη είχε βαφτίσει λίγους μήνες νωρίτερα, τη δολοφόνησε με τόσο φρικτό τρόπο.

Την ίδια ώρα, ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες που φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ο σφαγέας της μικρής Βάσιας, από τις οποίες προκύπτει ότι είχε κλείσει ραντεβού με το παιδί κρυφά από τους γονείς.


Η κατάθεση

«Τη Βασιλική την είδα στο σπίτι της το απόγευμα και της είπα να περάσω να την πάρω το βραδάκι και να πάμε μια βόλτα και αυτή δέχθηκε. Κανονίσαμε να πάω κατά τις οκτώ. Πράγματι, πήγα σπίτι της στις 20:20 το βράδυ της 9ης Ιουνίου. Έκατσα με τη Βασιλική και τη μάνα της, Ιουλία. Η Βασιλική μου έπλυνε το αυτοκίνητο και μετά έφυγα περίπου στις 21:20. Όταν έφυγα εγώ, έφυγε και η Βασιλική από το σπίτι της και -όπως είχαμε κανονίσει- θα βρισκόμασταν λίγο έξω από το χωριό για να μη μας δουν. Εγώ πήγα με το αυτοκίνητό μου και την περίμενα πίσω από το χωριό, στον δρόμο προς Χανάκια. Μετά από λίγο η Βασιλική ήρθε, μπήκε στο αυτοκίνητο με τη θέλησή της και ξεκινήσαμε να πάμε βόλτα. Πρώτα ήρθαμε στο σούπερ μάρκετ στον Πύργο και έβγαλα λεφτά, μετά στο βενζινάδικο στον Πύργο και έβαλα βενζίνη. Περάσαμε από τον Άγιο Ιωάννη και πήραμε να πιούμε από το περίπτερο ενεργειακά ποτά και φύγαμε. Πήγα προς Λεχαινά. Η Βασιλική μου είπε “πού πάμε;” και εγώ της είπα “πάμε βόλτα” και συνέχισε να πίνει ένα ενεργειακό ποτό. Κατεβήκαμε από το αμάξι, της είπα ότι θέλω να συνευρεθούμε. Αυτή μου είπε ότι δεν ήθελε και πως θα τα έλεγε όλα στους γονείς της. Εγώ θόλωσα. Την έσπρωξα και έπεσε κάτω και πήγα στο αμάξι, στην πόρτα του οδηγού που είχα ένα κατσαβίδι και το πήρα και πήγα πάλι σε αυτή. Ήταν ακόμα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι. Την κάρφωνα στον λαιμό, στην πλάτη και στο πλάι και είδα ότι έβγαινε αίμα. Την τράβηξα από τα μαλλιά και την πήγα λίγο πιο πέρα και τότε αυτή έβγαλε ένα ήχο σαν “ωχ” και μετά δεν ξαναμίλησε», φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης.


Το τελευταίο αντίο

Η σύζυγος του 37χρονου, σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικούς σταθμούς, δήλωσε πως «δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί του. Σκότωσε τη Βασιλική, ήμασταν συγγενείς, δεν θέλω να τον ξαναδώ».

Την ίδια ώρα, συγγενείς και φίλοι οδήγησαν στην τελευταία της κατοικία την 11χρονη. Οι γονείς της ακόμη και την ώρα της ταφής αρνούνταν να αποδεχθούν πως η Βασιλική δεν θα είναι πλέον δίπλα τους. Όλοι οι παρευρισκόμενοι ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία του 37χρονου.

«Εάν είχε φυλακιστεί για τον προηγούμενο βιασμό, τώρα θα ήταν ζωντανή η Βασιλική», φώναζε συντετριμμένος ο πατέρας της 11χρονης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1y7icvfgfep)