Μπορεί να διανύουμε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, ωστόσο οι πρώτοι καύσωνες του φετινού καλοκαιριού έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, με διάφορες περιοχές της χώρας να «ψήνονται» και τρεις ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δύο ακόμη αγνοούνται, όταν βγήκαν για πεζοπορία.


Πεζοπορία και καύσωνας

Η πεζοπορία είναι μια ωραία μορφή άσκησης, αλλά και επαφής με το φυσικό περιβάλλον, ωστόσο μπορεί να αποβεί επικίνδυνη σε συνθήκες καύσωνα με τους ειδικούς να «κρούουν» τον κώδωνα, ειδικά όταν επιλέγουμε να περπατήσουμε μόνοι μας.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται

Εκτός από τον βρετανό παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ που μετά από ημέρες ερευνών βρέθηκε νεκρός στη Σύμη το πρωί της Κυριακής (09.06), την ίδια κατάληξη είχαν ένας Ολλανδός τουρίστας στο Ρέθυμνο και μία 70χρονη γυναίκα στη Σητεία.

Την ίδια ώρα, από την Κυριακή (09.06) αγνοείται ένας 74χρονος Ολλανδός στη Σάμο, ενώ από την Τρίτη αγνοείται ένας 59χρονος Αμερικανός στην Αμοργό.

Συγκεκριμένα:  

  • Στις 5 Ιουνίου εντοπίζεται νεκρός ένας 67χρονος Ολλανδός τουρίστας, που κατέρρευσε ενώ περνούσε το φαράγγι των Μύλων στο Ρέθυμνο. Ο 67χρονος έπαθε ανακοπή, ενώ δεν αποκλείεται να συνετέλεσαν σε αυτό και οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη.
  • Την ίδια μέρα, μια 70χρονη Γαλλίδα τουρίστρια κατέρρευσε ενώ περπατούσε σε ερημική παραλία – μεταξύ Κουρεμένου και Ζάκρου στην Σητεία της Κρήτης. Η 70χρονη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική που έφτασε άμεσα με ένα όχημα και 5 άνδρες, οι οποίοι μετέφεραν την γυναίκα από την παραλία Κουρούμες και την παρέδωσαν στο ΕΚΑΒ χωρίς τις αισθήσεις της.
  • Λίγες ημέρες μετά, στις 9 Ιουνίου εντοπίζεται έπειτα από ημέρες ερευνών νεκρός ο Βρετανός Μάικλ Μόσλεϊ, που είχε διασχίσει πεζός μια μεγάλη απόσταση στη Σύμη. Εντοπίστηκε νεκρός στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, όταν δημοσιογράφοι της ΕΡΤ τραβούσαν πλάνα στην περιοχή στο πλαίσιο της αναζήτησής του.
  • Από τις 9 Ιουνίου αγνοείται ένας 74χρονος Ολλανδός τουρίστας στη Σάμο. Ο 74χρονος πήγε για πεζοπορία την Κυριακή (9.06) στην περιοχή του Λιμνιώνα και την περιοχή Κλήμα της νοτιοδυτικής Σάμου και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται. Οι έρευνες εντοπισμού, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (12.06) βάσει πρωτοκόλλου.
  • Τέλος, από τις 11 Ιουνίου αγνοείται ένας 59χρονος Αμερικανός τουρίστας στην Αμοργό μετά την βόλτα για πεζοπορία που αποφάσισε να κάνει το μεσημέρι της Τρίτης (11.06) στα μονοπάτια του νησιού. Ο Αμερικανός, άνδρας, ο οποίος εργαζόταν ως αστυνομικός στο Λος Άντζελες, πήγε να κάνει πεζοπορία σε ένα δύσβατο σημείο της Αμοργού και από τότε αναζητούνται τα ίχνη του.

Και οι πέντε αυτοί άνθρωποι είχαν αποφασίσει να κάνουν πεζοπορία υπό ακατάλληλες συνθήκες αφόρητης ζέστης και κάποιοι σε ακατάλληλες ώρες.